Την εξιχνίαση της υπόθεσης που αφορά στο μακελειό στη Λούτσα προλογίζει η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από ενημέρωση η οποία αναφέρεται σε παρουσίαση που αναμένεται να γίνει στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές αναμένεται να αναδείξουν τον ρόλο τουλάχιστον δύο συλληφθέντων, τουρκικής υπηκοότητας, οι οποίοι έφεραν σε θέση παγίδας τους έξι συμπατριώτες τους, που έπεσαν νεκροί στο μακελειό στη Λούτσα.

Θυμίζουμε πως την ημέρα του περιστατικού, οι Αρχές είχαν συλλάβει έναν 32χρονο άνδρα, ο οποίος ετοιμαζόταν να διαφύγει προς τη Μυτιλήνη. Πάνω του είχαν βρεθεί πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από την Πορτογαλία, όπως και σφαίρες των 9 χιλιοστών, όμοιες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό στη Λούτσα.

Ο Τούρκος συλληφθείς έχει καταδικαστεί ήδη στο αυτόφωρο για τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και έχει επιβληθεί σε βάρος του ποινή φυλάκισης 11 μηνών.

Σημειώνεται πάντως πως σχεδόν από την πρώτη στιγμή τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν δείξει τον δρόμο για την εξήγηση του ανεπανάληπτου στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά περιστατικού, αναδεικνύοντας την κόντρα δύο φατριών της τουρκικής μαφίας.

Σαφώς και η υπόθεση αφορά ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων συμμοριών, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε τι νεότερο έχει καταφέρει να εξηγήσει η ΕΛ.ΑΣ. κι αν το μακελειό στη Λούτσα έχει νέες πρωτόγνωρες προεκτάσεις για τα ελληνικά δεδομένα.