Ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στον Λούβρο, έγινε viral στο διαδίκτυο και δικαίως. Ένας άνδρας μεταμφιέστηκε σε ηλικιωμένη γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο, μόνο και μόνο για να ρίξει μια τούρτα στον πίνακα της Μόνα Λίζα.

Ευτυχώς η τούρτα δεν προκάλεσε ζημιά στον πίνακα, ο οποίος φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1503 και 1519 από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, αφού κατέληξε στο προστατευτικό τζάμι.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο εκείνη τη στιγμή, ο άνδρας ξαφνικά σηκώθηκε από το αναπηρικό αμαξίδιο, πλησίασε την Τζοκόντα και της πέταξε την τούρτα. Εννοείται πως τα κινητά όλων τράβηξαν το περιστατικό.

Οι υπάλληλοι του Λούβρου έσπευσαν να απομακρύνουν τον άνδρα από το κτίριο, ενώ η ένταση δεν κλιμακώθηκε. Εκείνη την στιγμή, η αίθουσα του μουσείου ήταν γεμάτη από τουρίστες.

Έχει απειληθεί ξανά ο πίνακας της Μόνα Λίζα

Ο πίνακας της Μόνα Λίζα έχει απειληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Ειδικότερα, τη δεκαετία του 1950 ένας άνδρας πέταξε θειικό οξύ, ένας Βολιβιανός φοιτητής πέταξε μία πέτρα κατά του πίνακα, ενώ το καλοκαίρι του 2009 ένας Ρώσος τουρίστας πέταξε ένα φλιτζάνι τσάι στον πίνακα. Υπενθυμίζεται δε ότι το διάσημο έργο κλάπηκε πριν από έναν αιώνα, το 1911, και εξαφανίστηκε για σχεδόν τρία χρόνια.

Με πληροφορίες από Marca

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Νεπάλ: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που είχε χαθεί – Οι διασώστες έχουν ανασύρει 14 πτώματα

ΗΠΑ: Τα όπλα είναι περισσότερα από τους πολίτες – Η «κρυφή» αναλογία που τρομάζει

Το ήξερες ότι με 14.000€ μπορείς να μεταμορφωθείς σε… σκύλο;