Άραγε ο Alexander Lukashenko το έκανε καταλάθος ή δεν είναι σωστή η εκτίμηση του δημοσιογράφου Tadeusz Giczan, που το έκανε γνωστό στο Twitter; Ο χρόνος θα δείξει για το κατά πόσο ο πρόεδρος της Λευκορωσίας «πρόδωσε» τα μεγάλα σχέδια του Vladimir Putin, αλλά και τα δικά του.

Συγκεκριμένα, ο Lukashenko έδειξε δημόσια έναν χάρτη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας του. Έναν χάρτη, όμως, στον οποίο διακρίνονται προτεινόμενα σχέδια μάχης για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

https://www.intronews.gr/news/joe-biden-katadikazei-tin-tyrannia-tou-putin-den-echei-idea-ti-erchetai/

Επί της ουσίας, περιέχει λεπτομερείς γραμμές επίθεσης της Ρωσίας, εκ των οποίων μερικές υλοποιήθηκαν κατά τις πρώτες ημέρες, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν από τον βορρά και προς τη Χερσώνα, από τη Κριμαία. Αποτυπώνει επίσης επιθέσεις που δεν έχουν ακόμη γίνει, όπως και μία που έχει ως ορμητήριο το λιμάνι της Οδησσού με στόχο τη Μολδαβία, υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να βαδίσει στρατεύματα στη γείτονα της Ουκρανίας.

«Ο Lukashenko έδειξε αυτό που φαίνεται να είναι ο πραγματικός χάρτης της εισβολής. Δείχνει ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές που έχουν καταστραφεί από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Λευκορωσία, κατευθύνσεις επιθέσεων και η Ουκρανία είναι χωρισμένη σε τέσσερις τομείς», αναφέρει ο δημοσιογράφος στην ανάρτησή του.

«Ευχαριστώ αυτούς τους τύπους που μας προειδοποίησαν. Το ανακαλύψαμε κυριολεκτικά 6 ώρες πριν από την εκτόξευση», λέει ο Λευκορώσος ηγέτης στο βίντεο, σύμφωνα με μετάφραση του Sky News. «Το πυραυλικό σύστημα Ίσκαντερ της Ρωσίας εντοπίστηκε στην περιοχή Μαζίρ. Επιτέθηκαν από αυτές τις θέσεις και μετά δεν τους ξαναείδαμε. Ναι, έγιναν εκτοξεύσεις από την περιοχή της Λευκορωσίας», αναφέρει ακόμη.

Χθες, το ουκρανικό κοινοβούλιο ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter ότι στρατεύματα της Λευκορωσίας μπήκαν στην περιοχή Τσέρνιχιβ, σημειώνοντας ότι η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων στη βόρεια Ουκρανία. Όμως, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι «δεν υπάρχει επιβεβαίωση πως οι Λευκορώσοι μπαίνουν στην Ουκρανία, δεν έχουμε δει καμία τέτοια ένδειξη», σύμφωνα με το Politico.

Με πληροφορίες από Business Insider