Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, σχεδόν 40 χρόνια πριν, τη δεκαετία του ‘80, ότι η σέξι πρωταγωνίστρια της ελληνικής βιντεοκασέτας, Μαίρη Βιδάλη, με τις αφίσες στο «Ρομάντσο» και στη «Μανίνα», η εστεμμένη «Μις Μάγια» στα καλλιστεία του 1976, θα ασχολούνταν τόσο ενεργά με την πολιτική; Κι όμως…

Στη Μαίρη Βιδάλη πάντα της άρεσαν τα κοινά (και όχι μόνο τα θεατρικά αλλά και τα πολιτικά). Το 2012 ήταν είναι υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, ως βουλεύτρια αλλά δεν εξελέγη. Νωρίτερα όμως ήταν περιφερειακή σύμβουλος στην Αττική, στο πλευρό του Γιάννη Σγουρού.

Και εξελέγη εκ νέου περιφερειακή σύμβουλος, το 2019, αυτή τη φορά με τον Γιώργο Πατούλη και η Βιδάλη, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου θα διεκδικήσει ξανά την ίδια θέση.

Με καταγωγή από Τήνο, Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία η 68χρονη ηθοποιός αναδείχθηκε Μις Ελλάς το 1976 και 3η Μις Κόσμος Μάγια στο Πουέρτο Ρίκο. Το 1977 ξεκίνησε την λαμπρή της καριέρα πρωταγωνιστώντας στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει Λόρκα, Ίψεν, Σκριμπ, Μπομαρσέ και Ευριπίδη. Έχουν εκδοθεί μεταφράσεις της σε θεατρικά έργα και 4 ποιητικές συλλογές.

Παλιότερα όμως, στα 80s, μετείχε σε σειρά βιντεοταινιών, καλτ επιπέδου. Από το «Ανδρέα ρούφα τ’ αυγό σου» ως
«Ο επιμένων ερωτικά» κι από το «Δυναστεία α λα ελληνικά» έως «Η Εύα, ο δράκος και η φοιτήτρια».

Το 2002 ίδρυσε την ΑΜΚΕ Διάχρονο και το 2010 απέκτησε την δική της θεατρική στέγη. Σταθμοί στην πορεία του Διάχρονου η «Φαίδρα» του Ρακίνα σε δική της μετάφραση, σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου και μουσική Μίκη Θεοδωράκη (2003-05), το πρόγραμμα Κάστρια του ΥΠΠΟ, η πρώτη δίγλωσση παράσταση αρχαίου δράματος (ελληνικά – αλβανικά) με τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη και πολλά άλλα.