Δεν έχει προηγούμενο στα σύγχρονα ελληνικά αστυνομικά χρονικά, το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στη Λούτσα. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ενέδρα θανάτου για έξι άτομα τα οποία βρέθηκαν νεκρά μέσα και γύρω από ένα αυτοκίνητο, ένα μπλε σκούρο Ford Focus στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως, στα όρια Λούτσας – Ραφήνας.

Λούτσα

Είναι ακόμη εξαιρετικά πρώιμο να ειπωθεί το οτιδήποτε αναφορικά με το τι συνέβη στο σημείο. Εκτιμήσεις των Αρχών κάνουν λόγο είτε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, είτε για ενέδρα θανάτου. Πληροφορίες ανέφεραν πως στο σημείο βρίσκονταν τουλάχιστον δύο ακόμη οχήματα.

Μία μοτοσυκλέτα και ένα αυτοκίνητο, τα οποία εκτιμάται πως ανήκουν σε συμμορία. Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν την πιθανότητα να έχουμε να κάνουμε με μία διαμάχη μεταξύ δύο αντιμαχόμενων συμμοριών.

Λούτσα

Σημειώνεται μάλιστα η πιθανότητα να έχει δοθεί εντολή για ξεκαθάρισμα, μέσα από τις φυλακές, για υποθέσεις που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών ή με εκβιασμούς. Από την πρώτη στιγμή είχε δοθεί εντολή προκειμένου ν’ αποκλειστούν οι γύρω περιοχές, ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Το χρονικό στη Λούτσα

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 18:00. Σύμφωνα με μάρτυρες που άκουσαν τους πυροβολισμούς, έπεσαν ομοβροντίες από σφαίρες. Ήταν τόσο πυκνές που κάποιοι εκτίμησαν πως χρησιμοποιήθηκαν πολεμικά τυφέκια.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε και κινήθηκε άμεσα στο σημείο όπου έστησε περίμετρο αποκλείοντας την περιοχή, ενώ κλήθηκε στη Λούτσα από την πρώτη στιγμή και κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής. Στις 18:31 το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε για το περιστατικό με μία μονάδα άμεσης επέμβασης να φτάνει στο σημείο και να ζητά ενισχύσεις, καθώς διαπιστώθηκε πως στο σημείο βρίσκονταν έξι θανάσιμα τραυματισμένοι άνδρες. Οι υγειονομικοί έφτασαν στις θέσεις τους στις 18:41.

Η πρώτη επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. έφτασε γύρω στις 19:15 και ανέφερε: «Πριν από λίγο εντοπίστηκαν 6 θανάσιμα τραυματισμένα άτομα μετά από πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Αρτέμιδας. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Λούτσα

Τα ευρήματα των Αρχών στη Λούτσα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες των Αρχών, το όχημα ήταν εγκλωβισμένο στον χωματόδρομο της οδού Ακροπόλεως. Η πόρτα του οδηγού ήταν ανοικτή, με τουλάχιστον τέσσερις άνδρες να κείτονται νεκροί μέσα σε αυτό.

Ένας ακόμη, πιθανότατα αυτός που καθόταν στη θέση του οδηγού, βρέθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και εικάζεται πως προσπάθησε να διαφύγει. Αντίστοιχη εικόνα και στην πλευρά του συνοδηγού, με ένα ακόμη πτώμα. Οι πρώιμες πληροφορίες μιλούν για άτομα τα οποία όλα είχαν καταγωγή από την Αλβανία.

Λούτσα

Μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε, οι Αρχές έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 25 κάλυκες από πυροβόλα όπλα. Στην πλειοψηφία τους οι κάλυκες ταιριάζουν σε 9άρια πιστόλια, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί οι αναλύσεις. Σημειώνεται πως το αυτοκίνητο είχε γερμανικές πινακίδες, ωστόσο διαπιστώθηκε σύντομα πως ήταν πλαστές.

Photo credits: Eurokinissi