Η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να πείσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Ελευσίνα. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ καθοδηγούν τους κατοίκους να εκκενώσουν με ασφάλεια, ωστόσο δεν είναι λίγοι όσοι επιμένουν να μείνουν κοντά στις περιουσίες τους.

Το 112, ενημέρωσε τους κατοίκους της Νέας Ζωής ότι πρέπει να εκκενώσουν αμέσως προς Ελευσίνα, με μήνυμα που εστάλη στις 13:35, ωστόσο ακόμη και τώρα αρνούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

«Θερμή μας παράκληση όλοι οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές να απομακρυνθούν άμεσα καθώς η χωριά πλησιάζει» είπε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Ο Γιάννης Αρτοποιός της Πυροσβεστικής σε δηλώσεις του στο Open ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από τις 13:25 είναι σε ισχύ μήνυμα του 112 που καθοδηγεί με ασφάλεια τους πολίτες προς την Ελευσίνα. Οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Νέας Ζωής να απομακρυνθούν προληπτικά τώρα προς Ελευσίνα. Απομακρυνόμαστε σε ασφαλή χώρο».

Αστυνομικοί που έσπευσαν να βοηθήσουν τους κατοίκους πήραν μικρά παιδιά στα χέρια για να τα σώσουν από τις φλόγες.

«Η εκκένωση γίνεται πόρτα-πόρτα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας για τη δραματική επιχείρηση διάσωσης. «Με τους στροβιλισμούς και τις ριπές του ανέμου, τις θερμές μάζες του αέρα μετατοπίζεται το ενεργό μέτωπο. Το πύρινο αυτό μέτωπο κινείται δυτικά. Γι αυτό και δόθηκε από το 112 η εντολή ουσιαστικά να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις δυτικές αυτές περιοχές όσο και από τη νότια περιοχή. Τώρα έχει έρθει τελικά στο νότιο κομμάτι προς τη Μάνδρα, γι αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί νέο 112, ούτως ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ένταση κατοίκων με αστυνομικούς – Αρνούνται να εκκενώσουν

Δραματική έκκληση κάνουν οι αρχές στους κατοίκους της Νέας Ζωής στη Μάνδρα να απομακρυνθούν άμεσα από τον οικισμό.

Το 112 που ενημέρωνε τους κατοίκους της Νέας Ζωής ότι πρέπει να εκκενώσουν προς Ελευσίνα άμεσα, εστάλη στις 13:35 ωστόσο πολλοί από τους κατοίκους αρνήθηκαν να φύγουν και αρνούνται να εγκαταλείψουν και τώρα, παρά τις εκκλήσεις των αρχών, της αστυνομίας και της πολιτικής προστασίας. Ανδρες της αστυνομίας που βρίσκονται στην περιοχή κάνουν δραματική έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν και μάλιστα προκλήθηκαν μικροεντάσεις, με τον κόσμο που αρνείται να φύγει.

Έκκληση κάνει και η Πολιτική Προστασία προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και Νέου Πόντου Ελευσίνας που παραμένουν στις οικίες τους να εκκενώσουν. Μάλιστα, γίνεται ενίσχυση και των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο για να τους πείσουν να απομακρυνθούν.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ζώων – Τα άφησαν κλειδωμένα να καούν

Μεγάλη επιχείρηση έστησαν αστυνομικοί στη Μάνδρα, μαζί με κατοίκους, για τον απεγκλωβισμό σκύλων που ήταν κλειδωμένα σε οίκημα. Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν να κόψουν 3 κλειδαριές και να σπάσουν την κατασκευή που ήταν κλειδωμένο το κατοικίδιο, το οποίο ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης του το άφησε να καεί ζωντανό.

Με τις φλόγες να «γλείφουν» κυριολεκτικά το σπίτι, αστυνομικοί και γείτονες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν το άτυχα ζώα.