Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Marina Ovsyannikova, η οποία στα μέσα Μαρτίου είχε εισβάλει στο τηλεοπτικό στούντιο με πλακάτ κατά του πολέμου στη διάρκεια δελτίου ειδήσεων στο Pervy Kanal, γίνεται ανταποκρίτρια στην Ουκρανία και τη Ρωσία για τη μεγάλη γερμανική εφημερίδα die Welt, ανακοινώθηκε σήμερα από την εφημερίδα.

Η δημοσιογράφος θα γράφει για την εφημερίδα και θα συνεισφέρει τακτικά στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεών της. «Η Marina Ovsyannikova είχε το θάρρος, σε μια αποφασιστική στιγμή, να φέρει αντιμέτωπους τους τηλεθεατές στη Ρωσία με μια μη εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας», εξήγησε ο διευθυντής του ομίλου Welt, σε ανακοίνωση και πρόσθεσε: «Υπερασπίστηκε έτσι τις πιο σημαντικές δημοσιογραφικές αρετές και το έκανε παρά την απειλή μιας κρατικής καταστολής».

Υπενθυμίζουμε πως η δημοσιογράφος συνελήφθη και κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη. Έκτοτε αποχώρησε από το κανάλι και κινδυνεύει με ποινικές διώξεις που επισύρουν βαριές ποινές φυλάκισης, βάσει ενός πρόσφατου νόμου που τιμωρεί οποιαδήποτε «ψευδή πληροφορία» για το ρωσικό στρατό.

Ποια είναι η Marina Ovsyannikova

Η 44χρόνη δημοσιογράφος είναι κόρη μιας Ρωσίας και ενός Ουκρανού. Είναι μητέρα δύο παιδιών, αποφοίτησε από το κρατικό πανεπιστήμιο Kuban και τη ρωσική προεδρική ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης προτού πιάσει δουλειά στην κρατική τηλεόραση.

Ενώ σπούδαζε, ασχολιόταν με την αγωνιστική κολύμβηση ενώ και κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής της καριέρας, συνέχισε να είναι κολυμβήτρια ανοιχτής θάλασσας, έχοντας διαπλεύσει, μεταξύ άλλων, Βόλγα και Βόσπορο.  Η ίδια ζει στη Μόσχα με την οικογένειά της.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ουκρανία: Για «νέο κύμα πολέμου» κάνει λόγο ο Zelensky – Πού στοχεύει η Ρωσία

Απελπισία στη Σαγκάη: Οι κάτοικοι ουρλιάζουν στα διαμερίσματά οργισμένοι για το σκληρό lockdown