Συστάσεις προς τους κατοίκους της Αττικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έκανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Κατά την παρουσίαση της πρόγνωσης του καιρού, ο μετεωρολόγος του Open προειδοποίησε ότι τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Daniel θα πλήξει εκ νέου περιοχές στο λεκανοπέδιο και θα πέσει μεγάλος όγκος νερού.
«Θα είναι και σήμερα δυστυχώς μια δύσκολη ημέρα για τις ίδιες περιοχές. Θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο καταιγίδων. Στα πιο ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου προς το Μυρτώο αλλά και τον Αργολικό. Τείνει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά. Πραγματικά μιλάμε για ασύλληπτες ποσότητες νερού», τόνισε αρχικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και συνέχισε εξηγώντας πώς εξελίσσεται το φαινόμενο και αναφέροντας πως η κακοκαιρία θα πλήξει ξανά την πόλη του Βόλου που έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Αυτή η κακοκαιρία πλέον έχει μπει μέσα στο Ιόνιο, είναι αρκετά θερμό το Ιόνιο, στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και συνεχώς γεννάει καταιγίδες στα πιο ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, γι’ αυτό και χθες παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις έδιναν πιο νωρίς τα φαινόμενα, κράτησαν και τη νύχτα για τον νομό Αττικής. Οι καταιγίδες εμφάνισαν μια ανατροφοδότηση και χτυπούσαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον νομό Αττικής.
Αυτές οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες θα επηρεάσουν τον νομό Αττικής. Ίσως ζήσουμε και πάλι καταστάσεις όπως χθες το απόγευμα και το βράδυ να έχουν δηλαδή μια ανάλογη ένταση. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουν αυτά τα φαινόμενα προς την περιοχή της Βοιωτίας, της Βόρειας Εύβοιας, θα επηρεαστεί και πάλι ο Βόλος».
Όσον αφορά την ιδιαιτερότητα αυτής της καταιγίδας, σημείωσε: «Δυστυχώς δεν μπορούμε με ακρίβεια να εντοπίσουμε αυτά τα μέτωπα καταιγίδων πώς δημιουργούνται και πώς στη συνέχεια ταξιδεύουν. Μόνο τα ραντάρ μας δίνουν μια εικόνα λίγο πριν χτυπήσει το φαινόμενο. Το είδαμε αυτό και χθες στην περιοχή της Αττικής».
«Όλες οι περιοχές στον κόκκινο κύκλο μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα χρώματα είναι πολύ σκούρα και σε ένα τρίωρο μπορεί να πέσει όγκος νερού ακόμη και 50 με 70 τόνους ανά στρέμμα», συμπλήρωσε.