Η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιφέρειας Αττικής φαίνεται να μην έχει τέλος. Κάτοικος του Αμαρουσίου, επικοινώνησε με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, για να περιγράψει ένα πρωτοφανές γεγονός που αφορά τον Δήμο των βορείων προαστίων. Ο συγκεκριμένος πολίτης, μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως δήλωσε ο κάτοικος, είναι χωρίς ρεύμα εδώ και 19 ώρες. Στο σπίτι μάλιστα διαμένει ένα μωρό 15 μηνών που για να το ταίσουν, ζεσταίνουν το γάλα του στο γκαζάκι. Ο άντρας προχώρησε σε σχετικές αναρτήσεις στο Twitter και στα social media, μίλησε με τον ΔΕΔΔΗΕ, ωστόσο δεν έχει λάβει καμία βοήθεια μέχρι στιγμής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ζητάω ειλικρινή και προσωπική συγγνώμη από τους συμπολίτες μας»

Ώρες μετά, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη σχετικά με το πότε θα επιδιορθωθούν οι βλάβες. Κάπου εδώ να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή στην οποία βρίσκεται ο καταγγέλλων, βρίσκεται μόλις 3 λεπτά από την Κηφισίας. Όταν δε, τηλεφώνησε στον δήμο Αμαρουσίου για να ζητήσει να περάσει εκχιονιστικό να καθαρίσει τους δρόμους, υπάλληλοι του δήμου του απάντησαν: «Είναι αργία κύριε μου σήμερα, δεν το έχετε καταλάβει;»

Ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στο Χαλάνδρι όπου δεκάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 36 ώρες, λόγω πτώσης δέντρων πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Αν και οι κάτοικοι είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και του ΔΕΔΔΗΕ για τον κίνδυνο που υπήρχε, δεν εισακούστηκαν.

Κάτοικοι των περιοχών Χολαργού, Αλίμου, Βύρωνα και Μελισσίων, αναφέρουν ότι το χιόνι που έριξε τις προηγούμενες ημέρες, έχει μετατραπεί σε συμπαγή πάγο, αφού οι Δήμοι δεν φρόντισαν να βγάλουν εγκαίρως τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Το απόλυτο χάος εξακολουθεί να επικρατεί σχεδόν σε όλους τους δήμους της Αττικής, καθώς δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια, άκρως επικίνδυνα για οδηγούς και πεζούς.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εσωτερικών, υπογραμμίζει, ότι η εγκύκλιος που θέτει σε γενική αργία το προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών δεν αφορά τις υπηρεσίες των ΟΤΑ, που είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ακραίου φαινομένου.