Οι ιστορίες καθημερινής τρέλας υπάρχουν και στην ΕΛ.ΑΣ. και αυτές αναλαμβάνει να φέρει στην επιφάνεια το Εσωτερικών Υποθέσεων. Χαρακτηριστική περίπτωση ο αστυνομικός-βαποράκι που έκανε διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα κάνναβης μέσα από το περιπολικό.

Οι αρμόδιες αρχές είχαν εδώ και καιρό λάβει τα ανησυχητικά σημάδια και το απόγευμα του Σαββάτου (8/4) αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Μάλιστα, στην υπόθεση εμπλέκεται κι ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος ήθελε να προμηθευτεί μια μικρή ποσότητα για προσωπική του χρήση, σίγουρος για την… ποιότητά της, αφού την προμηθεύτηκε από το συνάδελφό του!

Ο αστυνομικός-βαποράκι που υπηρετούσε σε τμήμα ασφαλείας των νοτίων προαστίων βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά όπου είχε πάει να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο.

Οδηγώντας με το περιπολικό, έπεισε το συνάδελφό του πως έπρεπε να… αποχαιρετήσει ένα θείο του καθώς θα ταξίδευε. Ο συνεργάτης του θεώρησε πως δεν είναι και τίποτα σπουδαίο να κάνουν αυτή τη στάση εν μέσω της υπηρεσίας τους κι έτσι δεν έφερε αντιρρήσεις.

Ωστόσο, ο αστυνομικός-διακινητής, με βαθμό αστυφύλακα, αντί να αποχαιρετήσει το θείο του, τον προμήθευσε με οκτώ γραμμ. κάνναβη. Αυτό ήταν το σήμα για να κινηθούν οι «αδιάφθοροι» του Εσωτερικών Υποθέσεων και τον περικύκλωσαν εν ριπή οφθαλμού.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, ο αστυνομικός χρησιμοποιούσε εφαρμογές και κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να οργανώνει το πελατολόγιό του, ενώ στις συνομιλίες του έκανε λόγο για «κατσαβίδια» και «κοτόπουλα» αναφερόμενος στις ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που προωθούσε.

Ο αστυνομικός-βαποράκι είχε τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργάτη, με τον οποίο συνδέεται με φιλική σχέση. Στο κόλπο είχαν βάλει και τις συντρόφους τους, οι οποίες λειτουργούσαν ως αποθηκάριοι, διαμορφώνοντας ειδικές κρύπτες στα σπίτια τους προκειμένου να φυλάνε τα… προϊόντα.

Όλοι οι παραπάνω βεβαίως συνελήφθησαν, ενώ στα μαλακά πέφτει -κατά τα φαινόμενα- ο ειδικός φρουρός, στον οποίο πιθανότατα να ασκηθούν διώξεις μόνο για χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο και στη δική του περίπτωση οι διοικητικές κυρώσεις αναμένονται αυστηρές.

Ο αστυνομικός-βαποράκι… σταρ στο Medusa του SNIK

Μέσα σε όλα πάντως υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον αστυνομικό-διακινητή να κατέχει και αναβολικές ουσίες. Ο ίδιος μάλιστα είναι αυτό που αποκαλούν οι νέοι «ντουλάπα», ένας άνθρωπος με υπερβολικά μεγάλη σωματική διάπλαση.

Ο κτιστός… αστυνομικός-βαποράκι φέρεται να φοράει μία μάσκα προσώπου σε video clip του τράπερ SNIK και συγκεκριμένα στο Medusa, ένα βίντεο που έχει σχεδόν 30 εκατομμύρια προβολές στο youtube.
Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχε συχνή επαφή με διάφορους τράπερ καθώς βοηθούσε ακόμη και στην εγκατάσταση των σκηνών σε διάφορες εκδηλώσεις τους.

Από τις έρευνες των Αρχών βρέθηκαν: 2 κιλά και 536,2 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη, 3 τρίφτες κάνναβης, 3 ζυγαριές ακριβείας, 46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες, 2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών, πλήθος νάιλον συσκευασιών και 265 ευρώ. Κάποια από τα ευρήματα αναμένεται να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυσή τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο αστυνομικοί κατά το παρελθόν είχαν επιδείξει προβληματική συμπεριφορά και είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με πειθαρχικά παραπτώματα. Αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα διενεργηθεί εις βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για ακόμη έξι άτομα, υποδεικνύοντας την έκταση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών κι ενδεχομένως αναβολικών ουσιών, μια «επιχείρηση» η οποία «τρέχει» από τον Οκτώβριο του 2022.