Ακόμα ένα μακελειό σημειώθηκε στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα στο Μέριλαντ, όταν ένας ένοπλος εισέβαλε και άνοιξε πυρ μέσα σε εργοστάσιο στο Σμίθσμπουργκ. Ο άνδρες συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, ωστόσο τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κι ακόμα δύο τραυματίστηκαν.

Ο δράστης, όπως και στις πρόσφατες ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ, είναι νέος, συγκεκριμένα μόλις 23 ετών. Τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικού καθώς προσπαθούσε να διαφύγει με αυτοκίνητο. Κατάφερε να τραυματίσει και τον αστυνομικό και οι δύο τους μεταφέρθηκαν για ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Bill Dofflemyer της αστυνομίας του Μέριλαντ.

Είναι το τελευταίο περιστατικό mass shooting που προστίθεται στη λίστα των πρόσφατων τραγωδιών του είδους. Το μακελειό είναι το 254ο περιστατικό μαζικού πυροβολισμού για φέτος, και η χώρα αναμένεται να ξεπεράσει το περσινό ορόσημο, σύμφωνα με το Αρχείο Gun Violence. Επίσης, συνέβη καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έχει ψηφίσει πολλά νομοσχέδια που στοχεύουν στη μεταρρύθμιση των όπλων, αλλά αυτά τα μέτρα έχουν λίγες πιθανότητες να περάσουν στη Γερουσία. Πρόσφατα ακόμα ένοπλες επιθέσεις με πολλά θύματα έγιναν στην Οκλαχόμα, στη Φιλαδέλφεια και στο Τέξας.

Τα θύματα ήταν ένας 50χρονος και δύο 30χρονοι, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας της Ουάσιγκτον. Αρκετές ώρες μετά τον πυροβολισμό, πολλοί αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο. Η αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο που περνάει δίπλα από τις εγκαταστάσεις της Columbia Machine Inc.

Ο σερίφης της κομητείας της Ουάσιγκτον, Douglas W. Mullendore, στην συνέντευξη τύπου δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα κίνητρα του δράστη. Ανέφερε ότι ο δράστης και τα θύματα εργάζονταν στην εταιρεία Columbia Machine, στην πόλη Σμίθσμπουργκ, στα όρια της πολιτείας με την Πενσιλβάνια. Ο δράστης, μάλιστα, χρησιμοποίησε ημιαυτόματο πιστόλι.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας της Ουάσιγκτον ηγείται της έρευνας για την ανθρωποκτονία με τη βοήθεια του FBI και του Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives στη Βαλτιμόρη, σύμφωνα με το MSP.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

https://www.intronews.gr/news/ellinotourkika-nees-diloseis-apo-erdogan-mitsotaki-koryfonetai-i-entasi-thorakizetai-o-evros/

Πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα: Άνδρας που είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία ο «ασθενής 0»

Μάνος Δασκαλάκης: Βέβαιος ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε και τα τρία παιδιά