Οι δύο αστυνομικοί που κλήθηκαν να σώσουν ένα 4χρονο κορίτσι που βρισκόταν κλειδωμένο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μέσα σε αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ στο Μεσολόγγι, ισχυρίστηκαν πως ο πατέρας του το ξέχασε.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί Δημήτρης Τσήλιος και Παντελής Καρδάκας ανέφεραν για το περιστατικό ότι «ήμασταν σε περιπολία με τις μηχανές την Τρίτη το απόγευμα και πήραμε ένα σήμα ότι σε ένα παρακείμενο σούπερ μάρκετ υπάρχει παιδί σε όχημα κλειδωμένο. Σε ένα λεπτό είμασταν εκεί».

Τόνισαν δε, πως «μόλις φτάσαμε διαπιστώσαμε ότι το παιδί είναι μέσα στο αυτοκίνητο, κλειδωμένο με συναγερμό. Το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια. Είδαμε μέσα το παιδί στο καθισματάκι να είναι ιδρωμένο και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Είχε ζέστη, ήταν τουλάχιστον 35 βαθμοί έξω και τουλάχιστον 40 μέσα στο αμάξι. Άμεσα με τον συνάδελφο σπάσαμε το τζάμι και απεγκλωβίσαμε το παιδάκι. Του ρίξαμε νερό, το συνεφέραμε και αμέσως με περιπολικό της υπηρεσίας το μεταφέραμε στο νοσοκομείο».

Ακόμα, αναφέρουν: «Ο πατέρας ήταν στο σούπερ μάρκετ και όταν βγήκε έξω μας είπε ότι δεν θυμόταν ότι είχε το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο. Σαν να ήταν ξεχασμένο».