Μία σύλληψη πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στον αγώνα ΑΕΚ – Χάποελ για το BCL, στο κλειστό γήπεδο των Άνω Λιοσίων. Πρόκειται για έναν ακόμη ευρωπαϊκό αγώνα, όπου χούλιγκανς συγκρούονται με τους αστυνομικούς με τη διοίκηση της μπασκετικής ΑΕΚ, να έχει τεθεί στο παρελθόν στη διάθεση των Αρχών τόσο για να περιοριστούν τα φαινόμενα, όσο και για να περιθωριοποιηθούν όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ – Χάποελ τη Μ. Τετάρτη (12/4) φαίνεται πως μία ομάδα περί των 150 ατόμων αφού βγήκαν από το γήπεδο επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών πετώντας αντικείμενα και φωτοβολίδες. Παρά την απώθηση της συγκεκριμένης ομάδας, μία ακόμη ομάδα, αυτή τη φορά 100 ατόμων επιτέθηκε εκ νέου στις αστυνομικές δυνάμεις, με τον ίδιο τρόπο. Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 18χρονο ο οποίος πήρε μέρος στις επιθέσεις.

Ενδεικτικό της προετοιμασίας των χούλιγκανς για συγκρούσεις στο ματς ΑΕΚ – Χάποελ είναι πως κατά τις έρευνες των Αρχών εντοπίστηκαν μέχρι και μεταλλικά μέρη πυροσβεστικής μάνικας τα οποία ήταν κρυμμένα για χρησιμοποιηθούν ως όπλα.

Φρικτά παράπονα από τους φιλοξενούμενους στο ΑΕΚ – Χάποελ

Η Ισραηλινή ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση μέσω των social media όπου εξαπολύουν «δριμύ κατηγορώ» για τα όσα συνέβησαν εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι θα γίνει και καταγγελία στο BCL.

«Η Χάποελ βλέπει αντιμετωπίζει τα γεγονότα στην Αθήνα σαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον των Ισραηλινών φιλάθλων, οι οποίοι ήρθαν ομαδικά στην Αθήνα για να στηρίξουν την ομάδα τους, όπως κάνουν εδώ και χρόνια. Ενόψει των γεγονότων, στα μέσα του αγώνα ελέγξαμε όλους τους τρόπους της ομαλής λειτουργίας. Η απομάκρυνση των οπαδών της Χάποελ είναι μια επιλογή που απορρίφθηκε κατηγορηματικά λόγω του γεγονότος ότι οι Έλληνες οπαδοί τους είχαν περικυκλώσει και υπήρχε πραγματικός κίνδυνος σοβαρής επίθεσης έξω από το γήπεδο.

Η διακοπή του παιχνιδιού ήταν επίσης μια πιθανότητα που εξετάστηκε σοβαρά από τη διοίκηση της ομάδας, αλλά το προσωπικό ασφαλείας και η αστυνομία προειδοποίησαν ότι αυτή η απόφαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρες χάος και ένα βίαιο πογκρόμ που θα έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι Ισραηλινοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός, ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που επιτέθηκε σε βάρος αστυνομικών, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αγώνα καλαθοσφαίρισης

Συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς που λάμβαναν μέτρα στο πλαίσιο αγώνα καλαθοσφαίρισης, που διεξήχθη το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, 12 Απριλίου 2023, στο γήπεδο «Ο.Κ. Άνω Λιοσίων».

Συγκεκριμένα, περί την 18.30 ώρα στο ημίχρονο του αγώνα, ομάδα αποτελούμενη από περίπου -150- άτομα, εξήλθαν του γηπέδου και επιτέθηκαν απρόκλητα σε βάρος αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, που βρίσκονταν στην πύλη Β του γηπέδου, ρίχνοντας μάρμαρα, πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

Στη συνέχεια, έτερη ομάδα  αποτελούμενη από -100- περίπου άτομα, εξήλθε από το γήπεδο και πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση προς τις αστυνομικές δυνάμεις ρίχνοντας ομοίως μάρμαρα, πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων απώθησαν τους επιτιθέμενους, ενώ παράλληλα συνέλαβαν και τον 18χρονο, ο οποίος συμμετείχε στις επιθέσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους του γηπέδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενεργοποιημένη φωτοβολίδα χειρός, -2- καπάκια από φωτοβολίδες χειρός, -3- μεταλλικά μέρη μάνικας πυροσβεστικού κρουνού και γάντι.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Photo credits: Evrokinissi (αρχείου)