«Πολυάριθμες θεραπείες, φάρμακα, ψυχολόγοι και ψυχίατροι – όλα αυτά παρασχέθηκαν στην Τζούλια», υποστηρίζουν σε δηλώσεις τους οι γονείς της 22χρονης Πολωνής που ισχυρίζεται ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚάν που είχε εξαφανιστεί το 2007.

Δηλώνουν συντετριμμένοι για τη νεαρή γυναίκα από το Βρότσλαβ που σε λογαριασμό που δημιούργησε στο Instagram ως @iammadeleinemcann, λέει ότι  η ηλικία της μπορεί να είναι λάθος και να είναι 19 ετών, όσο θα ήταν τώρα η Μαντλίν αν ζούσε.

Κι ενώ η αστυνομία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο επ’ αυτού, η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από τους γονής της Τζούλια.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Τζούλια είναι η κόρη, η εγγονή, η αδερφή, η ανιψιά, η ξαδέρφη και η θετή μας κόρη. Έχουμε αναμνήσεις, έχουμε φωτογραφίες».

Οι απειλές εναντίον τους

«Πάντα προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε τυχόν καταστάσεις που συνέβαιναν με την Τζούλια. Πολυάριθμες θεραπείες, φάρμακα, ψυχολόγοι και ψυχίατροι – όλα αυτά παρασχέθηκαν στην Τζούλια. Δεν έμεινε μόνη της. Οι απειλές της Τζούλιας εναντίον μας, τα ψέματα και οι χειρισμοί της, οι δραστηριότητες της στο Διαδίκτυο. Τα είδαμε όλα αυτά και προσπαθήσαμε να τα αποτρέψουμε, να τα εξηγήσουμε, της ζητήσαμε να σταματήσει».

Ισχυρίζονται ότι η Τζούλια αρνείται να πάρει τα φάρμακά της.

«Πάντα ήθελε να είναι δημοφιλής. Αυτό που συμβαίνει τώρα της έχει δώσει 1 εκατομμύριο οπαδούς. Φοβόμαστε ότι η Τζούλια θα κάνει το αναπόφευκτο. Το Διαδίκτυο δεν ξεχνά και είναι προφανές ότι η Τζούλια δεν είναι η Μαντλίν» αναφέρεται στη δήλωση.

Η Τζούλια Βέντελ ισχυρίζεται ότι είναι η Μαντλίν και παραδέχτηκε ότι μεγάλωσε από ανάδοχη οικογένεια. Η 22χρονη βασίζει τους ισχυρισμούς της σε ομοιότητες που έχει με την αγνοούμενη από τη Βρετανία. Ισχυρίζεται επίσης ότι έχει επαφή με την ξαδέρφη της Μαντλίν. Ταυτόχρονα, οι γονείς της Μαντλίν έχουν ζητήσει τεστ DNA.

Ποια είναι η Τζούλια Βέντελ

Η Τζούλια είναι μια Πολωνή που ισχυρίζεται πως είναι η Μαντλίν που χάθηκε στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.

Η Τζούλια, η οποία είναι 21 ετών, ισχυρίζεται ότι άκουσε για πρώτη φορά από τη γιαγιά της ότι είναι η Μαντλίν Μακάν και ότι η ίδια δεν θυμάται την παιδική της ηλικία για να μπορέσει να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει τον ισχυρισμό. Από τις έρευνες που έχουν γίνει, πιστεύεται ότι ένας Γερμανός, ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, σκότωσε τη μικρή Μαντλίν, αλλά δεν έχει βρεθεί το πτώμα της.

Είναι επίδοξη μουσικός και μοντέλο. Η κατάσταση περιπλέκεται, καθώς διάφορες οργανώσεις με θέμα τις εξαφανίσεις ανθρώπων έχουν δημοσιεύσει πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Τζούλια Βέντελ έχει λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τρία διαφορετικά όνοματα: Julia Faustyna, Julia Wendell και Julia Wandelt.

Για την προσωπική της ζωή έχει πει ότι έχει ένα αγόρι που «θέλει να με αφήσει εξαιτίας αυτής της υπόθεσης» και ότι μεγάλωσε πηγαίνοντας στο σχολείο σποραδικά. Η 21χρονη λέει ότι δεν μπορεί να θυμηθεί μεγάλα κομμάτια της πρώιμης παιδικής της ηλικίας, δεν είναι σίγουρη για την ηλικία της και δεν έχει δει ποτέ το πιστοποιητικό γέννησής της.

«Δεν θυμάμαι το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας, αλλά η πρώτη μου μνήμη είναι πολύ δυνατή και αφορά διακοπές σε ζεστό μέρος όπου υπήρχε παραλία και λευκά ή πολύ ανοιχτόχρωμα κτίρια με διαμερίσματα», είπε. «Δεν βλέπω την οικογένειά μου στις αναμνήσεις μου».

Γιατί πιστεύει ότι είναι η Μαντλίν;

Στα social media δημοσιεύει συνέχεια ομοιότητες που έχει με το εξαφανισμένο κορίτσι: «Έχω παρόμοια μάτια, σχήμα προσώπου, αυτιά, χείλη, είχα το κενό ανάμεσα στα δόντια – όπως η Μαντλίν».

Μοιράστηκε ένα σκίτσο της αστυνομίας ενός άνδρα τον οποίο μάρτυρες είδαν να κουβαλάει ένα παιδί στο θέρετρο της Πορτογαλίας τη νύχτα που εξαφανίστηκε η Μαντλίν, γράφοντας στο Instagram: «Αναγνωρίζω αυτό το άτομο…», έγραψε. Ο Φρανσίσκο Μάρκο, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που συνδέεται με την υπόθεση της Μαντλίν Μακάν, έχει αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς της, λέγοντας ότι «δεν με αφορά», μεταδίδει η New York Post.

Οι γονείς της Μαντλίν, Γκέρι και Κέιτ, που ταλαιπωρούνται τόσον καιρό, συμφώνησαν να κάνουν ένα τεστ DNA για να προσδιορίσουν εάν έχουν πραγματικά συγγένεια με την κοπέλα, είπαν πηγές στην Daily Beast. Η κόρη τους εθεάθη για τελευταία φορά να κοιμάται δίπλα στα 2χρονα δίδυμα αδέρφια της ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Praia de Luz στις 3 Μαΐου 2007.