Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει απόψε την δεύτερη, για το 2022, αύξηση του κατώτατου  μισθού. Ο πρωθυπουργός, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στον Νίκο Χατζηνικολάου και θα περιγράψει το πλάνο υλοποίησης της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022.

Η επιπλέον αύξηση, της τάξεως του 6%, θα διαμορφώσει τον κατώτατο μισθό, από τα 663, στα 703 ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος.Γιάννης Οικονόμου, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η πολιτική της κυβέρνησης, είναι να διευρύνει το διαθέσιμο εισόδημα, να μειωθούν οι φόροι αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές.

«Θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα τη διαδικασία της αύξησης αυτής. Παίρνουμε μέτρα για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει επιλογές. Με την πολιτική μας δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο απέναντι σ’ αυτό το κύμα ανατιμήσεων και, ταυτόχρονα, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο ούτε τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ούτε την αναπτυξιακή της διάσταση.»

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, η αύξηση μισθού είναι κάτι που συζητιέται καιρό και έχει προαναγγελθεί από πολλά κυβερνητικά στελέχη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Κυριάκος Μητσοτάκης: 400 εκατ. ευρώ για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος – 42 ευρώ το μήνα η επιδότηση

Ο κατώτατος μισθός, από την 1η Ιανουαρίου του 2022, έχει διαμορφωθεί στα 663 ευρώ, ενώ το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες ορίζεται στα 29,62 ευρώ.