Θέση πήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον προκλητικό χάρτη του τούρκικου κόμματος, Γκρίζοι Λύκοι, που έδειχνε το μισό Αιγαίο και την Κρήτη ως τμήμα της Τουρκίας. Η Αθήνα σχολίασε πως πρόκειται για προκλητική ενέργεια και ζήτησε τη δημόσια αποδοκιμασία, ενώ ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Ερντογάν να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για φαντασιώσεις ή επίσημη θέση της Άγκυρας.

Όπως γράφει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Twitter στην ανάρτησή του η οποία είναι και στα αγγλικά προκειμένου να διεθνοποιήσει τις προκλήσεις: «Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος ‘καταναλώνονται’ από την Τουρκία. Παραλήρημα των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή αληθινός στόχος; Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό».

Συνεχίζουν τις απειλές οι Γκρίζοι Λύκοι – Θέλουν να καταστρέψουν την Αθήνα

Στο μεταξύ, η εθνικιστική πολιτική οργάνωση συνεχίζει τις απειλές προς την Αθήνα, λέγοντας πως ο χάρτης παρουσιάστηκε το Σάββατο παρουσία του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δημοσιεύοντάς τον εκ νέου στο Twitter.

«Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Ντεβλέτ Μπαχτσελί τον χάρτη μας», γράφουν χαρακτηριστικά οι Γκρίζοι Λύκοι στο Twitter, αναφερόμενοι στον Μπαχτσελί ο οποίος είναι και ηγέτης του εν λόγω κινήματος. Στην συνέχεια οι Γκρίζοι Λύκοι δίνουν «εξηγήσεις» αναφορικά με τις παράλογες απαιτήσεις τους.  Στα εν λόγω tweets οι Γκρίζοι Λύκοι λένε πως η Κρήτη είναι… αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας, τονίζουν πως τα νησιά του Αιγαίου σφετερίστηκαν από την Ελλάδα και «εγκλωβίστηκαν» εντός ελληνικής κυριαρχίας, ενώ απειλούν και λένε πως «το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Φυσικό αέριο: Κλείνει ο αγωγός Nord Stream για συντήρηση – Ανησυχίες ότι δεν θα ξανανοίξει

Uber Files: Τεράστιο σκάνδαλο μετά τη διαρροή εγγράφων – Δωροδοκίες και βοήθεια από Macron και εκβιασμοί στον Biden

ΤUI: Ρεκόρ όλων των εποχών φέτος για τον ελληνικό τουρισμό – Ποιοι είναι οι κορυφαίοι προορισμοί