Αυξημένο είναι το έργο της αστυνομίας τις τελευταίες 10 ημέρες στο νησί της Μυκόνου, όπου τα αυστηρά μέτρα για να αποφευχθεί η πολυκοσμία, δεν τηρούνται όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν παραβιάσεις και να κλείσουν μαγαζιά. Είναι χαρακτηριστικό πως 3 χώροι σφραγίστηκαν για μία εβδομάδα, ενώ ένας ακόμα χώρος δέχτηκε πρόστιμο για μουσική στο διάστημα που ίσχυε η απαγόρευση μουσικής.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα, η Μύκονος, παρά τις 10 ημέρες με τα δύο περιοριστικά μέτρα, είναι ένα νησί που υποδέχεται καθημερινά κι άλλους τουρίστες, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 150.000 τουρίστες.

Τόσος κόσμος έχει πάει στο νησί προφανώς για να διασκεδάσει και να παρτάρει και αυτό οδηγεί αρκετά μαγαζιά σε αδυναμία να ελέγξουν τους πελάτες, με αποτέλεσμα να έχουν παραπάνω αριθμό από το νόμιμο. Μάλιστα, αρκετοί δεν μπαίνουν καν από την είσοδο, αλλά σκαρφαλώνουν τοίχους για να εισβάλλουν στους χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο Destino, το πάρτι με τον Γκι Μπέργκερ έφερε συνωστισμό και ήταν αρκετοί οι υπεράριθμοι πελάτες που στέκονταν όρθιοι. Το εστιατόριο και το μπαρ σφραγίστηκαν για μια εβδομάδα.

Στο beach bar του Nammos σημειώθηκε η ίδια παράβαση από γυναίκα αστυνομικό που είχε πολιτική περιβολή και επιβλήθηκε η ίδια ποινή. Στο Guzel εντοπίστηκαν 4 παραπάνω πελάτες, ενώ 8 από τους νόμιμους ήταν όρθιοι. Τέλος, στο Void επιβλήθηκε πρόστιμο για τη μουσική.