Είναι περίπου 11:05 όταν ξεκινά το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρς η επιδρομή των Κροατών χούλιγκανς με Έλληνες συνεργούς στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τον Μιχάλη Κατσουρή που βρίσκεται στην περιοχή γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Οικογένειες με παιδιά, αλλά και ηλικιωμένοι που κάνουν τη βόλτα τους, διακρίνουν την αναταραχή και ξεκινούν να απομακρύνονται. Λίγο αργότερα εμφανίζονται οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια και προχωρούν προς τους χούλιγκαν, τους οποίους επιχειρούν να απομακρύνουν από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Φωτοβολίδες, καπνογόνα, φωτιές, πέτρες από τον δρόμο που έρχονται οι Κροάτες. Αρκούν δύο λεπτά και οι φίλοι της ΑΕΚ ξεκινούν να υποχωρούν βλέποντας πως το πλήθος είναι πολλαπλάσιο από τους ίδιους.

Οι Κροάτες χτυπούν όποιον περνά από μπροστά τους ασταμάτητα με ξύλα ή και άλλα «πολεμικά» όργανα που έχουν στην κατοχή τους. Ο Μιχάλης τρέχει ανάμεσα στο πλήθος, κάποιος τον καταδιώκει και του καταφέρνει χτυπήματα με ρόπαλο από πίσω.

Ο 29χρονος συνεχίζει να τρέχει και λίγο αργότερα φαίνεται από άλλη κάμερα να περπατά, να βγάζει το κράνο και να κοιτάζει το αριστερό του χέρι. Όλα δείχνουν πως έχει ήδη δεχθεί τη μοιραία μαχαιριά. Παρά το τραύμα συνεχίζει τρέχοντας ως το περίπτερο που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι μάχες ανάμεσα στους οπαδούς μαίνονταν για τουλάχιστον 15 λεπτά, ενώ έπρεπε να περάσουν 10 λεπτά για να κάνει την εμφάνισή της η Αστυνομία στο σημείο. Είναι πλέον 11:23 λεπτά όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δίνουν το «παρών» και το πλήθος διαλύεται.

Από τις 11:18, ο Μιχάλης καταρρέει στο περίπτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο ιδιοκτήτης προσπαθεί να καλέσει σε βοήθεια, ενώ άλλος οπαδός κρατά τον 29χρονο προσπαθώντας να τον κρατήσει. Τον έβαλαν να καθίσει σε μια καρέκλα, όμως ο ίδιος ζαλίζεται και πέφτει καθώς η αιμορραγία είναι ακατάσχετη.

Ένα άνδρας με μηχανή εντοπίζει ασθενοφόρο που κινείται στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι πλέον 11:31 όταν το ασθενοφόρο φτάνει στο περίπτερο με τον Μιχάλη να έχει χάσει πλέον πολύ αίμα και την κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη.

Οι κάμερες στη Νέα Φιλαδέλφεια θα «μιλήσουν»

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα από την αιματηρή επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Ήδη για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί 105 άτομα ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει σε βίντεο η φιγούρα του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη.

Με τη βοήθεια των καμερών ασφαλείας οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσούρη.

Υπάρχουν στοπ καρέ στα οποία απεικονίζονται χούλιγκαν της Ντινάμπ Ζάγκρεμπ να κυνηγούν τον 29χρονο και να τον χτυπούν με ρόπαλα και αντικείμενα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα χαρακτηριστικά των χούλιγκαν δεν φαίνονται καθαρά στα βίντεο αφού φορούν full face και κράνη.

Σύμφωνα με τον ALPHA, μέσω ειδικού λογισμικού τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα αναλύσουν τα βιομετρικά χαρακτηριστικά των ατόμων από τα βίντεο για να βρεθεί ο δολοφόνος. Το λογισμικό μπορεί να δείξει μέσω ανάλυσης της εικόνας:

Ύψος
Βάρος
Σωματότυπο
Χαρακτηριστικά προσώπου.

«Δεν γνωρίζουμε εάν ο δράστης είναι μεταξύ των συλληφθέντων»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου Μιχάλη, Χρήστος Μαυρομάτης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ και σημείωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο δράστης της δολοφονίας είναι μεταξύ των συλληφθέντων, ενώ τόνισε πως το υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανό να οδηγήσει στον δράστη.

«Τέλος ο κύκλος των απολογιών. Οι κατηγορίες οι οποίες αποδόθηκαν στους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι μια σειρά κατηγορίες που δεν έχουν να κάνουν με την ανθρωποκτονία του Μιχάλη.

Οι τρεις ανακριτές που έλαβαν τις απολογίες ένιωσαν δικονομικά ότι δεν ήταν έτοιμοι να αποδώσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για άλλα αδικήματα. Γι’ αυτό είπα ότι αναμένουμε προανακριτικό υλικό το οποίο θα βοηθήσει, τις επόμενες μέρες και τις επόμενες εβδομάδες, να αποδοθεί σε κάποιους η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ικανό το υλικό να οδηγήσει σε ασφαλείς κατευθύνσεις για το ποιος ή ποιοι συμμετείχαν στη δολοφονία του Μιχάλη» τόνισε ο κ. Μαυρομάτης και πρόσθεσε:

«Δεν το λέω ως μάντης κακών. Δεν φοβάμαι κάτι. Ελπίζω ότι θα γίνει αυτή η αποδεικτική συμπλήρωση. Οι αστυνομικοί θεωρώ, ελπίζω και εύχομαι ότι δουλεύουν πάνω στο κομμάτι αυτό, ότι τα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας δουλεύουν νυχθημερόν πάνω στο κομμάτι αυτό και ελπίζω ως άνθρωπος, ως πολίτης, ως δικηγόρος, ως φίλος του συγχωρεμένου ότι θα καταλήξουμε με ασφάλεια στο ποιος ή ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι είχαν αυτή τη συμπεριφορά που οδήγησε στη στυγερή δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Σε ερώτηση σχετικά με το βίντεο, που κάποιοι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι υπάρχει και δείχνει τον δράστη, ο κ. Μαυρομάτης τόνισε ότι δεν έχει δει τέτοιο υλικό. «Έχω δει την φωτογραφία που έχουν δημοσιεύσει τα Μέσα, δεν έχω δει το βίντεο, διότι δεν έχουμε ακόμα ως οικογένεια πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας, διότι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι ακόμα κατά αγνώστων, οπότε η δήλωση παράστασης υποστήριξης κατηγορίας από τον αδερφό είναι ακόμα κατ’ αγνώστων, δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί. Επομένως δεν έχουμε ακόμα πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας».

Σε ερώτηση για το εάν το υλικό είναι ημιτελές γιατί δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις κατά την διαδικασία των συλλήψεων απάντηση: «Ενδεχομένως ναι. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, θέλουμε την αλήθεια, δεν θέλουμε να πάρουμε έναν δρόμο και να πούμε αυτός είναι ο δολοφόνος. Θέλουμε αλήθειες».

Παράλληλα, ο κ. Μαυρομάτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει το υλικό που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη. «Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό. Έχουμε βίντεο, οπτικό υλικό, έχουμε υλικό βιολογικό, έχουμε τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση του εγκλήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχουμε αυτόφωρη σύλληψη. Αλίμονο αν σε αυτή την υπόθεση που τα έχουμε όλα αυτά, δεν βρούμε τους δράστες».