Δραματική εξέλιξη λαμβάνει η δολοφονία ενός άνδρα σε καφετέρια, στη Νέα Ιωνία, μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χθες, στις 23:40. Το θύμα τραυματίστηκε στην κλείδα, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου και κατέληξε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, από ακατάσχετη αιμορραγία.

Ειδικότερα, το επεισόδιο έλαβε χώρα σε καφετέρια με ναργιλέδες στην οδό Κασταμονής, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν αλβανικής καταγωγής και «παράπλευρη απώλεια», αφού πυροβολήθηκε καταλάθος.

Πώς συνέβη το περιστατικό στη Νέα Ιωνία

Όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα επτά ατόμων, επίσης Αλβανικής καταγωγής, έφτασε με πανάκριβα αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη καφετέρια. Πριν καλά καλά καθίσουν στον χώρο VIP, όπου τους περίμεναν άλλα τρία άτομα, άρχισαν να διαπληκτίζονται και τα αίματα άναψαν γρήγορα. Μάλιστα, η σερβιτόρα δεν πρόλαβε καν να τους πάει τα νερά.

Στη συνέχεια, βγήκαν έξω από την καφετέρια με τον έναν εξ αυτών να βγάζει όπλο και να πυροβολεί. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί σφαίρα το άτυχο θύμα, ο οποίος διαπιστώθηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών, πως δεν είχε καμία σχέση με την παρέα και απλά ήταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Μετά τον τραυματισμό του άνδρα, η παρέα εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, που πραγματοποιεί έρευνες για να συνθέσει τα κομμάτι του παζλ, εντοπίζοντας ένα τζιπ αμερικάνικου τύπου το οποίο κάνουν «φύλλο και φτερό» καθώς πιθανότατα ανήκε σε ένα από τα μέλη της παρέας των Αλβανών.

Επιπλέον, έχουν περισυλλέξει επτά κάλυκες και μια παραμορφωμένη βολίδα από 9αρι πιστόλι από το σημείο, ενώ αυτή την ώρα αναζητούν μέσα από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού το άτομο που πυροβόλησε.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής, «βγήκα έξω, γινόταν χαμός, τον είδα πεσμένο τον άνθρωπο. Ένα αμάξι έφυγε σπινιάροντας και φώναζαν στον οδηγό “φύγε, φυγε”».






Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ έξω από σπίτι στην Μάνδρα

Εκτός από το περιστατικό στη Νέα Ιωνία, συναγερμός σήμανε και στην Μάνδρα, μετά από πυροβολισμούς με καλάσνικοφ, έξω από σπίτι.

Αναφορικά με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, έριξαν πάνω από 10 σφαίρες σε σπίτι που βρίσκεται στην οδό Παγκάλου 22. Πρόκειται για ιδιοκτησία Ελληνίδας, όπου ο σύζυγος της είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού λίγες ώρες πριν το περιστατικό.

Οι γείτονες κάλεσαν αμέσως τους αστυνομικούς, με τους ίδιους να περισυλλέγουν 13 κάλυκες από καλάσνικοφ και έναν από 9αρι πιστόλι. Εξετάζεται, δε, το σενάριο να πρόκειται για αντίποινα για όσα συνέβησαν, το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Υπενθυμίζεται πως ένας άνδρας, το πρωί της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 7:30, επέβαινε σε μοτοσικλέτα μαζί με τον οδηγό της και διέσχισε τον δρόμο στην οδό Σωκράτους ανοίγοντας πυρ με καλάσνικοφ κατά οικίας στην περιοχή. Ο δράστης έριξε τουλάχιστον 20 σφαίρες σε οικίες και καταστήματα, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν 15 κάλυκες στον δρόμο.