Μια σοκαριστική είδηση που συνοδεύεται και από πολύ σοβαρή καταγγελία είδε σήμερα το πρωί το φως της δημοσιότητας. Μια κοπέλα μόλις 19 ετών από τη Νέα Μάκρη, έγκυος στον 9ο μήνα, έχασε τη ζωή της και μαζί χάθηκε και το μωρό που κυοφορούσε, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες του περιβάλλοντός της, το ασθενοφόρο που περίμενε για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, καθυστέρησε για ώρες.

έγκυος

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, χθες το πρωί η κοπέλα παραπονέθηκε στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Οι ίδιοι δεν διέθεταν αυτοκίνητο και έτσι περίπου στις 8:30 κάλεσαν το ΕΚΑΒ.

Το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι μετά τις 13.00, παρέλαβε την κοπέλα και τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με συγγενείς της η 19χρονη ήταν ζωντανή όταν την παρέλαβε το ασθενοφόρο και πιστεύουν ότι ήταν ζωντανή και όταν έφτασε στο κέντρο υγείας Νέας Μάκρης. Απευθύνουν μάλιστα και το εύλογο ερώτημα γιατί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας, από τη στιγμή που η κατάστασή της ήταν σοβαρή.

Από το ΚΥ Νέας Μάκρης τονίζουν ότι όταν η 19χρονη έφτασε εκεί ήταν νεκρή. Το ασθενοφόρο την παρέλαβε στις 13:38 και οι διασώστες προσπάθησαν να τη διασωληνώσουν στη διαδρομή.

Η 19χρονη όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας και να εξακριβωθεί πώς διαχειρίστηκε το ΕΚΑΒ το περιστατικό.