Μια ακόμη φρικτή υπόθεση μαστροπείας με ανήλικη έρχεται στο φως, καθώς εξέδιδαν 14χρονη που έμενε σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη. Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 4 συλλήψεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Το κύκλωμα εξέδιδε την 14χρονη έναντι 100 ευρώ κάθε φορά, ενώ φέρεται να την είχε πείσει να εγκαταλείψει τελείως τη δομή φιλοξενίας.

Την πρώτη του κατάθεση στο «Σπίτι του παιδιού» έδωσε το 14χρονο κορίτσι – θύμα μαστροπείας με πρωταγωνιστή, σύμφωνα με πληροφορίες, τον 30χρονο γνωστό με το προσωνύμιο «Ταχίρ». Πρόκειται για δομή του υπουργείου Δικαιοσύνης στα νότια προάστια της Αττικής, με την κατάθεση να δίνεται παρουσία παιδοψυχολόγου με την ανήλικη να είναι σε ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση.

Για τη νέα υπόθεση μαστροπείας μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου. Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, η υπόθεση πλέον βρίσκεται στην ανάκριση. Όπως είπε το παιδί είχε παραβιάσει κάποιους από τους όρους της δομής, καθώς έφευγε το βράδυ και γύρναγε το πρωί. Αυτό που είχε γίνει γνωστό στην Αστυνομία ήταν για μια ανήλικη που εξαφανιζόταν από δομή.

«Αυτό που μας βοήθησε να αναλάβουμε δράση ήταν μια κοινωνική λειτουργός», τόνισε στην συνέχεια μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «η καταγγελία ότι άνθρωποι περίμεναν το παιδί έξω από την δομή δεν είχε φτάσει στην Αστυνομία».

Οι συλληφθέντες φαίνεται να ανήκουν σε κύκλωμα που παρασύρουν παιδιά, ανέφερε η κ. Δημογλίδου και έκανε έκκληση στα κορίτσια να είναι πολύ προσεκτικά. Σημείωσε ακόμα ότι η συμπεριφορά του παιδιού είχε προβληματίσει τους εργαζόμενους στην δομή.

«Σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε την ηλικία της κοπέλας»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και ένας υπάλληλος από το ξενοδοχείο, όπου φέρεται να πήγαιναν το κορίτσι οι μαστροποί. Είπε ότι είχε δει το κορίτσι στο ξενοδοχείο, ωστόσο ανέφερε ότι δεν είχαν καταλάβει ότι ήταν ανήλικη, καθώς ήταν βαμμένη, με ψηλοτάκουνα και ύψος 1.70. «Σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε την ηλικία του παιδιού», είπε και ανέφερε ότι προσπάθησαν να βοηθήσουν.



Πώς ξετυλίχθηκε το «κουβάρι»

Η περίπτωση αυτή ξετυλίγεται έπειτα από τις προσπάθειες μίας συνομήλικής της και της 16χρονης αδελφής της παθούσας. Οι δύο κοπέλες κατάφεραν να μάθουν το τι συνέβαινε στην αδελφή της δεύτερης και προσπάθησαν να αποτρέψουν αυτή την κατάσταση. Σε όλο αυτό συνηγόρησε και η κατάθεση κοινωνικής λειτουργού η οποία μιλούσε για συχνή απουσία της 14χρονης που εξαφανιζόταν από τη δομή.

Η αδελφή της παθούσας εν τέλει έμαθε πως με κάποιον τρόπο πείστηκε η 14χρονη να εκδίδεται. Παρά την προσπάθειά της να το λύσει από μόνη της, η αδελφή της είχε πλέον υποστεί «πλύση εγκεφάλου». Η 16χρονη βρήκε το κινητό της αδελφής της και όταν προέκυψε τηλεφώνημα το οποίο ήταν για ραντεβού, μίλησε στις Αρχές. Η 16χρονη υποδύθηκε την αδελφή της και κανονίστηκε συνάντηση στο μετρό «Αγία Μαρίνα».