Δεύτερο πολύ σοβαρό περιστατικό μέσα σε 48 ώρες στην κοινότητα των Ρομά στη χώρα μας. Ένας 42χρονος Ρομ στα Φάρσαλα έπεσε νεκρός μετά από εκτεταμένα επεισόδια σε καταυλισμό της περιοχής.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα το ifarsala.gr, ένας καβγάς ξέσπασε πιθανότητα μεταξύ Ρομά μέσα στον καταυλισμό. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (2/4), με τον άτυχο 42χρονο να προσπαθεί να παρέμβει προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δυστυχώς όμως ο 42χρονος Ρομ στα Φάρσαλα έπεσε στο έδαφος αναίσθητος έπειτα από απώθηση, χωρίς μέχρι στιγμής να γίνεται γνωστό αν τραυματίστηκε από κάποιο όπλο ή αν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ακολούθησαν επεισόδια στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων όπου προκλήθηκαν φθορές στην κεντρική είσοδο των επειγόντων περιστατικών και σε άλλα σημεία. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις όπου εκτόνωσαν την κατάσταση.

Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Τα αίτια και τις συνθήκες που συνέβη το περιστατικό ερευνά το Α.Τ. Φαρσάλων.

Θυμίζουμε πως το Σάββατο (1/4) ένα ακόμη περιστατικό μεταξύ Ρομά σημειώθηκε στην περιοχή του Μαρκόπουλου. Και εκεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, ένας 27χρονος δέχτηκε πυροβολισμούς την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Το περιστατικό είχε δηλωθεί στις Αρχές από τη σύζυγό του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός φέρεται να αναγνώρισε ομόφυλούς του ως υπεύθυνους για την επίθεση.