Δεν έχει τέλος το κρεσέντο προκλητικότητας από τα τούρκικα ΜΜΕ. Μετά τις δηλώσεις που ακούστηκαν σε κυβερνητική εκπομπή ότι «τα Δωδεκάνησα θα έπρεπε να έχουν επιστραφεί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία», τώρα βγάζουν και λίστα με νησιά τα οποία θεωρούν «δικά τους».

Ανάμεσά τους Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Ψέριμος. Την ίδια στιγμή κάνουν έκκληση στους Τούρκους εκδρομείς να μην επισκεφτούν ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους.

Ο Ερκάν Καρακούς, αντιπτέραρχος ε.α., δήλωσε ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και κάποια ακόμη νησιά ανήκουν στην Τουρκία και δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου. «Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκιοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μάς ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένα με τις Συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν».

Από την άλλη, παραδέχονται την στρατιωτική κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ μιλώντας σε τουρκικό δίκτυο τόνισε πως η Ελλάδα με τα μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες Belharra θα έχει την υπεροχή στο Αιγαίο. «Η Ελλάδα με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα έχει μεγάλη δύναμη τόσο στη θάλασσα όσο και στους αιθέρες» είπε χαρακτηριστικά.

«H Ελλάδα πήρε τα Rafale, ο Μητσοτάκης κατήγγειλε την Τουρκία για να μη δοθούν τα F-16, αλλά η Ελλάδα θα πάρει F-35, θα εξοπλίσουν τα Rafale με τους πυραύλους Meteor και με τα ραντάρ τους θα αποκτήσουν υπεροχή, αγοράζουν και τις φρεγάτες Belharra. Όλο το κόστος ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν και τα υποβρύχια Type 214».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Τρόμος σε πτήση Αθήνα – Θεσσαλονίκη: «Αν δεν ήταν τόσο άψογος ο πιλότος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά» | intronews.gr

Η σκέψη όλων μας: Γιατί οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ακρίβυναν τόσο πολύ; | intronews.gr

Vladimir Putin: Γιατί θα προτείνει σύντομα κατάπαυση του πυρός; | intronews.gr