Κάθε φορά που κυκλοφορεί μια λίστα ή μια έρευνα που μιλάει για μέρη που γεμίζουν από τουρίστες, η πιο λογική αναμονή από τον αναγνώστη είναι να δει μίνιμουμ ένα ελληνικό μέρος ή και περισσότερα, νησιά κατά βάση. Γι’ αυτό, βλέποντας αυτή τη λίστα με τα 10 πιο overcrowded μέρη, δεν ξαφνιαζόμαστε που έχουμε διπλή εκπροσώπηση.

Στην έρευνα που έκανε το MoneyTransfers.com, το Ηράκλειο και η Ρόδος βρίσκονται στα 10 μέρη που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αναλογία τουριστών ανά μόνιμο κάτοικο. Πιο συγκεκριμένα, το Ηράκλειο, που έχει αεροδρόμιο και λιμάνι, άρα διπλή πύλη εισόδου για τουρίστες, που είναι στο Νο1 αεροπορικών αφίξεων στην Ελλάδα για το 2024, σε κάθε μόνιμο κάτοικο αντιστοιχούν 22 τουρίστες, ενώ στη Ρόδο, Νο2 στις αεροπορικές αφίξεις φέτος από τα νησιά, αντιστοιχούν 20 τουρίστες ανά μόνιμο κάτοικο.

Τέτοια νούμερα μπορεί να φαίνονται μικρά ή μεγάλα, ανάλογα με τις προσδοκίες. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, στο Πουκέτ που είναι στην κορυφή, αντιστοιχούν 118 τουρίστες ανά κάτοικο, ενώ το Ηράκλειο βρίσκεται πάνω από τη Βενετία και το Μαϊάμι και η Ρόδος πάνω από το Μαϊάμι.

Οι υπόλοιπες περιοχές που μαζί με τα 2 νησιά συνθέτουν τη 10άδα

  1. Πουκέτ, Ταϊλάνδη
  2. Πατάγια, Ταϊλάνδη
  3. Krabi, Ταϊλάνδη
  4. Mugla, Τουρκία
  5. Χουργκάντα, Τουρκία
  6. Μακάο , Κίνα
  7. Ηράκλειο, Ελλάδα
  8. Βενετία, Ιταλία
  9. Ρόδος, Ελλάδα
  10. Μαϊάμι , ΗΠΑ