Η Ελλάδα βρίσκεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς των Γάλλων, σε ό,τι αφορά την Ευρώπη. Μεγάλες εφημερίδες αφιερώνουν πολυσέλιδα δημοσιεύματα τόσο για ταξιδιωτικούς προορισμούς στα πανέμορφα νησιά μας όσο και στην ενδοχώρα.

Πρόσφατα, η Le Figaro σε δημοσίευμα με τίτλο «Τα κορυφαία νησιά για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα» παραθέτει την άποψη οκτώ μεσιτικών γραφείων για τα μέρη που θα έπρεπε οι Γάλλοι να επενδύσουν στη χώρα, αγοράζοντας ακίνητη περιουσία.

«Για όσους ονειρεύονται ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα, μένοντας στην Ευρώπη, η Ελλάδα είναι η φθηνότερη από όλες τις χώρες», γράφει ο Ντόριαν Ζιράρ που έκανε το ρεπορτάζ στην Le Figaro.

Μιλώντας στην εφημερίδα η Μαρίκ Μπουλόζ Κανό, συνιδρύτρια του Houses in Greece, συνοψίζει την τρέχουσα τρέλα για τα ελληνικά νησιά. Από το τέλος του ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τους αλλοδαπούς συνταξιούχους στην Πορτογαλία, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού βρίσκεται σε άνοδο με συνταξιούχους ή πλούσιους αγοραστές. Αλλά πέρα από καθαρά δημοσιονομικούς λόγους, η Ελλάδα πάνω απ ‘όλα αναδεικνύει τα πολλά πλεονεκτήματά της που προσελκύουν περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο: κλίμα, τοπία, γαστρονομία, κόστος ζωής.

«Μπορείτε να βρείτε ένα σπίτι με θέα στη θάλασσα από 350.000 ή 400.000 ευρώ. Στην Ισπανία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία, δεν υπάρχουν αυτές οι τιμές», αναφέρεται στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, η οποία παραθέτει τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε συνομιλώντας με οκτώ επαγγελματίες του κλάδου ακινήτων στην Ελλάδα, προκειμένου να βοηθήσει τους Γάλλους αναγνώστες-υποψήφιους αγοραστές (με προϋπολογισμό της τάξεως των 500.000 ευρώ) στην αναζήτηση μόνιμης ή εξοχικής παραθαλάσσιας κατοικίας.

Τα 10 ελληνικά νησιά για επενδύσεις σε ακίνητα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι δέκα προορισμοί κατά σειρά προτεραιότητας -με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζονται για τον καθένα, εν συντομία, στο άρθρο- είναι οι εξής: 1) Κρήτη, 2) Ρόδος, 3) Κέα, 4) Άνδρος, 5) Πάρος, 6) Σύρος, 7) Νάξος, 8) Τήνος, 9) Κέρκυρα, 10) Κως.

Δύο Ελληνικά νησιά ήταν ο κορυφαίος προορισμός των Γάλλων ταξιδιωτών που ταξίδεψαν με πακέτο διακοπών την καλοκαιρινή σεζόν του 2024, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η Ένωση επιχειρήσεων τουρ οπερέιτορ της Γαλλίας, SETO.

Το νησί που θα πληγεί περισσότερο από το τέλος του FTI: Αγγίζει το εκατομμύρια η ζημιά

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στα ταξίδια για την περίοδο από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου του 2024, ο κορυφαίος προορισμός των Γάλλων με οργανωμένες διακοπές ήταν η Κρήτη και η Ρόδος, οι οποίες συγκεντρώνουν 175.683 ταξιδιώτες, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την περυσινή σεζόν.

Η Άνδρος είναι επίσης ένα νησί που λατρεύουν οι Γάλλοι καθώς αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν ένα μέρος που να μην είναι μακριά από την Αττική, το οποίο να διαθέτει έντονο χαρακτήρα, ξεχωριστή ομορφιά, αλλά και να προσφέρει πολλές εκπλήξεις στον ταξιδιώτη. Ανάμεσα στα νησιά των κυκλάδων, είναι με διαφορά αυτό που έχει το περισσότερο πράσινο. Η Άνδρος είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί τον Κυκλάδων με συνολικά 176 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Σε αυτή την ακτογραμμή υπάρχουν παραλίες για όλα τα γούστα, κάτι το οποίο την έχει κάνει δημοφιλή καθώς οι παραλίες της Άνδρου είναι γνωστές για την ομορφιά τους.

Η Άνδρος διαθέτει παραλίες πλήρως οργανωμένες και με εύκολη πρόσβαση που είναι ιδανικές για οικογένειες ή για όσους αναζητούν ανέσεις και πολυκοσμία, αλλά και πιο δυσπρόσιτες, ερημικές, που σας προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση πλάι στο κύμα. Δεν είναι όμως μόνο οι αμμουδιές που κάνουν την Άνδρο να ξεχωρίζει.

νησιά

Η Παρος, «το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους λάτρεις των ταξιδιών και των ανακαλύψεων καθώς των καταδύσεων στην ανοιχτή θάλασσα και ξεχωρίζει για την ιστορική του κληρονομιά που χρονολογείται πολλές χιλιετίες, το μεσογειακό του κλίμα, αλλά και την πολιτιστική του κληρονομιά. Προσθέστε σε αυτά τις παραλίες της με τα γαλανά νερά και τα άτυπα χωριά της. Η επίσκεψη εκεί είναι απαραίτητη!».

νησία

Ένα άλλο νησί των Κυκλάδων που έχει κερδίσει έδαφος λόγω της φυσικής της ομορφιάς, της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και του αυθεντικού κυκλαδίτικου χαρακτήρα της είναι η Τήνος . Προσφέρει ήρεμο περιβάλλον και μαγευτική θέα, καθιστώντας την ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν μόνιμη ή εξοχική κατοικία σε πιο ήσυχα μέρη των Κυκλάδων.

νησιά

Η έρευνα επισημαίνει, ακόμη, ότι η Ελλάδα προσελκύει περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει: Το κλίμα, το τοπίο, τη γαστρονομία το κόστος ζωής, περίπου 14.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής και περίπου 200 κατοικημένα νησιά.

Οι επαγγελματίες του κλάδου συμφωνούν, ωστόσο, ότι η τελική επιλογή είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση, καθώς τα ελληνικά νησιά είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, τόσο από πλευράς αρχιτεκτονικής όσο και από πλευράς κλίματος, υποδομών, κ.λπ., ανάλογα με το τι αναζητά ο κάθε υποψήφιος αγοραστής.