Σημαντικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν σχετικά με τον πρότερο βίο των τριών συλληφθέντων στην υπόθεση της 14χρονης στη Νέα Σμύρνη. Οι πληροφορίες που απορρέουν από αστυνομικές πηγές, όπως και τα όσα λέγονται στην πιάτσα της δυτικής Αττικής, αναδεικνύουν τρεις σχετικά νεαρούς που από νωρίς είχαν δείξει αποκλίνουσα συμπεριφορά.

Ο 29χρονος Ταχίρ Χ., ο 25χρονος Κώστας Δ. και ο 24χρονος γνωστός ως Ελλάδιος Σπηρλιώτης, αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου της ιστορίας, την ώρα που οι Αρχές αναζητούν έναν ακόμη άνδρα ονόματα Ρουσλάν Σ. σε κοντινή ηλικία με τους προαναφερόμενους.

Αυτό που ισχυρίζονται κάτοικοι της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής της Μάνδρας, είναι πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα αποτελούν χαρακτήρες που κινούνται στις σκιές της νύχτας, θέλοντας προφανώς να εισχωρήσουν στον υπόκοσμο. Ενδεχομένως η υπόθεση της 14χρονης ν’ αποτελεί ένα σκαλοπάτι για μία ευρύτερη προσπάθεια στον κόσμο του εύκολου και «μαύρου» χρήματος.

υπόθεση της 14χρονης
O 29χρονος Ταχίρ

Ο 29χρονος Ταχίρ Χ. φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης μαστροπείας, κάτι που ενδεχομένως απορρέει από τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει αποδεχτεί πλήρως την κατηγορία περί μαστροπείας και πως αυτός ήταν ο μοναδικός σκοπός του όταν προσέγγισε την 14χρονη μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ισχυρίζεται πως κατάγεται από Αζερμπαϊτζάν και μάλιστα κάνει προσπάθειες να διακριθεί στο τραγούδι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εθνικιστικά σύμβολα που παραθέτει στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ δείχνει ιδιαίτερη ζέση όσον αφορά την προσωπικότητα του Κεμάλ Ατατούρκ.

υπόθεση της 14χρονης
Ο 25χρονος Κώστας

Ο 25χρονος Κώστας Δ., ή αλλιώς ο «Μπανάνας» όπως αποκαλείται στην περιοχή, είναι πρόσωπο το οποίο από νεαρή ηλικία είχε παραβατική συμπεριφορά. Η χρήση ναρκωτικών αποτελεί ένα κομμάτι, που οι Αρχές αποδεδειγμένα γνωρίζουν την εμπλοκή του «Μπανάνα». Είναι πολύ πιθανό βεβαίως να υπάρχει ιστορικό και στη διακίνηση με δεδομένο πως από νεαρή ηλικία κινούνταν με μεγάλα χρηματικά ποσά στην ευρύτερη περιοχή, κάτι το οποίο προκαλούσε πάντα εντύπωση. Ο «Μπανάνας» όμως σύμφωνα με διάφορες συλλογικότητες έχει απασχολήσει στο παρελθόν και με μία υπόθεση ξυλοδαρμού, αφού το 2017, σε ηλικία 19 ετών δηλαδή, είχε χτυπήσει στο κεφάλι έναν Πακιστανό εργάτη. Σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις, ενώ ο ίδιος διερρήγνυε τα ιμάτιά του πως η επίθεση δεν ήταν ρατσιστική αλλά με σκοπό να προστατεύσει μία φίλη του, την οποίο ο Πακιστανός φέρεται να παρενοχλούσε.

υπόθεση της 14χρονης
Ο 24χρονος Ελλάδιος

Τώρα, όσον αφορά τον Ελλάδιο Σπηρλιώτη για τον οποίο λίγο πολύ τα περισσότερα είναι γνωστά, λόγω της έκθεσής του στην υπόθεση της Κιβωτού, αυτό που γίνεται γνωστό είναι πως στην πιάτσα που κινείται είναι γνωστός ως ο «Μωράκης». Αναφορικά με την περίπτωσή του είναι επίσης γνωστό πως είναι σεσημασμένος και μάλιστα έχει εκτίσει ποινές για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Όσον αφορά τον Ρουσλάν Σ., σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου, καθώς υπάρχουν επαρκή στοιχεία τόσο για την ταυτότητά του όσο και για τα μέρη στα οποία κινείται.