Ο καθηγητής πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και σε νέα μέτρα που ίσως χρειαστεί να πάρουμε. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η απαγόρευση της χρήσης του ναργιλέ, αφού όπως ανέφερε είναι εκκολαπτήριο του ιού. Αν νομίζεις ότι ζεις το απόλυτο thug life, λοιπόν, φουμάροντας ναργιλέ και τραβώντας stories με τον καπνό, τότε θα σε απογοητεύσουμε.

Οι αλλαγές των συνηθειών μας και του τρόπου καλοπέρασης μας, είναι αναγκαίες τόνισε. «Υπάρχουν κάποιες λειτουργίες, όπως οι ναργιλέδες, όπου ο καθένας εισπνέει και εκπνέει μέσα σε αυτή τη συσκευή, και το μόνο που αλλάζει είναι το επιστόμιο. Θα πρέπει να καταργηθούν αυτά. Είναι εκκολαπτήριο ιού αυτές οι συσκευές. Προτείνω και προτρέπω τον κόσμο να μην ζητάει ναργιλέδες, να μην κάνει ναργιλέδες σε χώρους καφέ και ψυχαγωγίας. Δεν αποστειρώνονται, έχουμε να κάνουμε με ένα στέλεχος που πρέπει να προσέξουμε πολλά», συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να τροποποιήσει τα υγειονομικά της πρωτόκολλα. «Σίγουρα δεν μπορούμε να πηγαίνουμε χωρίς μάσκες πουθενά, ίσως, εκτός από μέρη που είμαστε μόνοι μας ή με πάρα πολύ λίγους ανθρώπους, σε εξωτερικούς χώρους».