Μαγνήτης… μπελάδων είναι ο Ραφίκ Τζιμπούρ ο οποίος βρέθηκε να οδηγεί πιθανώς κλεμμένο τζιπ στους δρόμους του Αλίμου. Ο οξύθυμος Γαλλο-Αλγερινός που έχει απασχολήσει δεκάδες φορές την επικαιρότητα με τα καμώματά του, βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο, όταν το βράδυ της Τρίτης (25/4) κλήθηκε από ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσε στον Άλιμο να σταματήσει για έλεγχο.
Ήταν γύρω στις 20:00 επί της οδού Δωδεκανήσου με τον Ραφίκ Τζιμπούρ να οδηγεί ένα τζιπ μάρκας Toyota. Όταν οι Αρχές προσέτρεξαν στο σύστημα, διαπίστωσαν πως κάτι πάει στραβά με το όχημα. Τα στοιχεία στο «κλεμμένο» τζιπ ήταν παραποιημένα. Ο βετεράνος άσος των γηπέδων που έχει αγωνιστεί σε ομάδα όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, υποστήριξε πως το όχημα είναι νοικιασμένο. Ο Τζιμπούρ οδηγήθηκε στο τμήμα Διαρρηκτών της ΓΑΔΑ, όπου κατέθεσε και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος. Το πιθανώς κλεμμένο τζιπ κατασχέθηκε.
Αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για το περίφημο κύκλωμα που έκλεβε ηλεκτρονικούς «εγκεφάλους».
Πρόκειται για «επιχείρηση» που έχει αναλάβει να εξιχνιάσει πλήρως το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και αφορά τουλάχιστον τρεις άνδρες ηλικίας 42, 40 και 30 ετών, εκ των οποίων μόνο ο πρώτος έχει συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο.
Η εγκληματική ομάδα χρησιμοποιούσε βάση ένα κατάστημα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Νέα Ιωνία.
Η οργάνωση έκλεβε αυτοκίνητα και τα παρατούσε για μικρό χρονικό διάστημα σε απομονωμένες περιοχές στα νότια προάστια ή στη δυτική Αττική. Με αυτό τον τρόπο έκρυβαν τα αυτοκίνητα σε κοινή θέα και συνεπώς τόσο οι Αρχές όσο και οι πολίτες σταματούσαν να αναζητούν. ΄
Αμέσως μετά άρχιζε η επιχείρηση μετατροπής τους και αλλοίωσης των στοιχείων τους. Τα μετέφεραν σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή της Πετρούπολης. Στη συνέχεια, είτε τα εξήγαγαν στο εξωτερικό, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου και τα έθεταν εκ νέου στην κυκλοφορία, είτε αφαιρούσαν και επαναχρησιμοποιούσαν σε άλλα οχήματα τα εξαρτήματά τους.
Βεβαίως και διάλεγαν να «χτυπήσουν» στις high περιοχές ώστε να βρίσκουν και ακριβά αυτοκίνητα. Ενδεικτικά «χτυπούσαν» σε Πεύκη, Κηφισιά, Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Βούλα, αλλά και Κερατσίνι, Πειραιά και Πατήσια.
Πρόσφατα δε, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και 225 ηλεκτρονικούς εγκεφάλους από τους οποίους οι 12 προέρχονται από κλεμμένα οχήματα. Η οργάνωση είχε αποκομίσει τουλάχιστον 130.000 ευρώ από την παραπάνω δραστηριότητα.
Αν και είναι σαφές πως η υπόθεση «Τζιμπούρ» με το «κλεμμένο» τζιπ παρουσιάζει ομοιότητες με την παραπάνω υπόθεση, αυτή την ώρα δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία πως οι δύο υποθέσεις συνδέονται. Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης της φερόμενης εταιρείας που νοίκιασε στον βετεράνο ποδοσφαιριστή το εν λόγω όχημα.