Σε μια ζώνη στην οποία έχει απλωθεί ένα τεράστιο πέπλο καπνού έχει μετατραπεί ο Ασπρόπυργος μετά τη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε τουλάχιστον 3 σημεία. Οι πύρινες γλώσσες φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτες, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δεν λένε να κοπάσουν και οι καπνοί έχουν «επικρατήσει».

Το σκηνικό μάλιστα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή είναι απόκοσμο, μιας και οι καπνοί έχουν καλύψει τα πάντα με τη μέρα να έχει μετατραπεί σε νύχτα.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό από την περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια της Ελευσίνας, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικό της έντασης της φωτιάς και του πόσο γρήγορα επεκτείνεται είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις 1,5 ώρα εστάλησαν 3 μηνύματα από το 112 για την περιοχή του Ασπρόπυργου.

Τα δύο πρώτα καλούσαν για εκκενώσεις οικισμών και το τρίτο αφορούσε προειδοποίηση λόγω πυκνών καπνών.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Λάκκα Κατσαρή να εκκενώσουν προς Ασπρόπυργο, ενώ λίγο αργότερα έλαβαν μήνυμα οι κάτοικοι των οικισμών Ποντίων και Βέρας για εκκένωση προς Ελευσίνα.

Οι πυκνοί καπνοί που σκεπάζουν την περιοχή οδήγησαν σε νέο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, στους κατοίκους του Ασπρόπυργου, ζητώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ασπροπύργου, Μιχάλη Ψωμιάδη, έχουν καεί πέντε αποθήκες και δύο εργοστάσια, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν μπορούν να πετάξουν τα εναέρια μέσα. Εστία φωτιάς υπάρχει και στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, περιμετρικά, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην περιοχή ακούγονται εκρήξεις, ενώ εργαζόμενοι στη βιομηχανική ζώνη είπαν ότι σκάνε με εκκωφαντικό θόρυβο λαμαρίνες και άλλα εύφλεκτα υλικά.