Τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Yumenoshima Park Archery Field, η Ευαγγελία Ψάρρα, συμμετείχε στον γύρο κατάταξης του ατομικού της τοξοβολίας γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 630 βαθμούς, η καλύτερη επίδοση της για φέτος. 

Η Ευαγγελία Ψάρρα που θα μπει στον γύρο των νοκ-άουτ αγώνων, κάτω από τη μέση του ταμπλό, έγραψε ταυτόχρονα ιστορία με την παρουσία της και μόνο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μπαίνοντας στο βιβλίο με τα ρεκόρ του αθλήματος. Η 47χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έγινε η μόλις τέταρτη αθλήτρια που έχει αγωνιστεί έξι συνεχόμενες φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τις Ιλάριο Ντι Μπούο, Ναταλία Βαλέεβα και Άλισο Γουίλιαμσον.

Όσον αφορά τον γύρο κατάταξης του ατομικού της τοξοβολίας γυναικών, τρεις αθλήτριες από την Κορέα κυριάρχησαν, με πρώτη τη Σαν Αν με 680 βαθμούς. Η Ευαγγελία Ψάρρα μπήκε δυναμικά από την αρχή, πετυχαίνοντας 106 βαθμούς στις πρώτες εξάδες βολών. Στις τρεις επόμενες δεν ήταν αντίστοιχα αποτελεσματική, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 48η θέση μετά τα πρώτα 30 βέλη. Από τα μισά του αγώνα, ωστόσο, άρχισε να βρίσκει ρυθμό κι ευστοχία, παίρνοντας 58 βαθμούς.

Η εικόνα της Ψάρρα βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια και άρχισε να κερδίσει έδαφος στη βαθμολογία, φτάνοντας την 30η θέση μετά από τα πρώτα 54 βέλη. Στο φίνις της, ωστόσο, δεν βρήκε τις βολές που ήθελε, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τη σειρά κατάταξης στην 44η θέση με 630 βαθμούς.