Αρχείο περιστατικών σχολικού εκφοβισμού στο Αρσάκειο αναμένεται να συγκεντρώσουν το επόμενο διάστημα οι αρχές, με φόντο τη σοκαριστική επίθεση με πετονιά στον 15χρονο μαθητή του ιδιωτικού σχολείου.

Όπως εκτιμούν οι αρμόδιες αρχές που λαμβάνουν υπ’ όψιν τις καταγγελίες παιδιών και γονέων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, το συμβάν με τον 15χρονο το πρωί της περασμένης Παρασκευής δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένο, αφού φαίνεται να υπάρχει ιστορικό πίσω από αυτό, ακόμα και με μαθητές που έπεσαν θύματα σχολικού εκφοβισμού, όχι μόνο πρόσφατα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια και τώρα έχουν αποφοιτήσει.

Σημαντικές οι καταθέσεις δύο εκ των δραστών

Τις επόμενες ημέρες, ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, θα βρεθούν οι δύο 15χρονοι μαθητές που δεν είχαν εντοπιστεί από την Αστυνομία στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά το περιστατικό. Τα ανήλικα αγόρια που ήταν ανάμεσα στους 6 δράστες που τύλιξαν με πετονιά το συμμαθητή τους σε σχολικά αίθουσα, αναμένεται να κληθούν να δώσουν απαντήσεις για την επίθεση, αλλά και για άλλα «κρούσματα» bullying στο Αρσάκειο.

Οι αστυνομικοί την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από γονείς μαθητών αλλά και καθηγητές του φημισμένου ιδιωτικού σχολείου προκειμένου να καταφέρουν να σχηματίσουν μία πλήρη εικόνα για τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού που καταγγέλλονται ότι λαμβάνουν χώρα στο «Αρσάκειο».

Παράλληλα,οι αρχές θέλουν να φιλτράρουν τα όσα ακούγονται από τις από τις μαρτυρίες διότι οι υποθέσεις που απασχόλησαν στο πρόσφατο παρελθόν όπως αυτή του Δημήτρη Λιγνάδη προκάλεσαν έναν ορυμαγδό από καταγγελίες τις οποίες όμως κανείς δεν πήγε να στηρίξει δια της νομικής οδού.

«Μας είπαν ότι ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ μαθητών»

Το πρωί της Τρίτης, μητέρα μαθήτριας που πηγαίνει στο «Αρσάκειο», κατήγγειλε πως η διεύθυνση του σχολείου έχει υποβαθμίσει τόσο το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και γενικότερα τις περιπτώσεις bullying. Δεν ενημέρωσε ποτέ τους γονείς για τη βίαιη επίθεση ενώ οι δάσκαλοι αναφέρθηκαν σε αυτό στα παιδιά ως «παιχνίδι μεταξύ μαθητών».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στον Γιώργο Μπαμπινιώτη για πρόσφατη ομιλία του προς τους γονείς, όπου ζήτησε να μην είναι υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά για το θέμα του bullying.

Τέλος, κατήγγειλε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μαθητής στο Αρσάκειο Ψυχικού που κυκλοφορεί με μαχαίρι – πεταλούδα.

«Τα παιδιά επέστρεψαν χθες από το σχολείο, από το πρώτο κιόλας διάλειμμα άρχισαν να μαθαίνουν τι συνέβη την Παρασκευή στο σχολείο. Επειδή δεν μας ήρθε επίσημη ενημέρωση από το Αρσάκειο, δηλαδή αυτή τη στιγμή ούτε email ούτε τηλέφωνο, αυτό που έκαναν ήταν μόνο μαι ανάρτηση στο Instagram, όπου μάλιστα έχουν απαγορεύσει τα σχόλια.

Τα παιδιά έφυγαν από το σχολείο, είδαν ξαφνικά ότι υπήρχε μεγάλη αναστάτωση στον προαύλιο χώρο πηγαίνοντας προς τα σχολικά, είδαν κάμερες και δημοσιογράφους. Προς το τέλος της χθεσινής ημέρας άρχισαν τα παιδιά να ρωτάνε τους δασκάλους» είπε η μητέρα αφηγούμενη τα όσα έγιναν τη Δευτέρα στο σχολείο.

«Οι δάσκαλοι λοιπόν τους είπαν ότι υπήρξε ένα περιστατικό, ένα παιχνίδι, μεταξύ των μαθητών του γυμνασίου, δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως, μην αναστατώνεστε, παρ’ όλα αυτά αν κάποιος συμμαθητής σας ή συμμαθήτριά σας σας ενοχλήσει να έρθετε να μας το πείτε».

Δεν έχει να κάνει μόνο με τη φήμη, συμπλήρωσε η μητέρα, υπενθυμίζοντας αυτό που συνέβη στη σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. «Ο κ. Μπαμπινιώτης κούνησε το δάχτυλο στους γονείς λέγοντας μην είστε τόσο υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σας για το θέμα του bullying. Μας είπε ότι θα πρέπει να είστε πιο ήρεμοι με τα παιδιά σας, να διαχειρίζεστε καλύτερα τις καταστάσεις και ότι το σχολείο είναι εδώ για να αντιμετωπίσει τα πάντα» είπε στη συνέχεια.

«Να αντιμετωπίσει τι ακριβώς, όταν αυτοί οι μαθητές που έδεσαν το παιδάκι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος πήγανε στο μάθημα κανονικά; Περιμένουν να τελειώσει η ΕΔΕ για να μας πουν τι έγινε; Ξέρουμε τι έγινε.

Φυσικά και γίνονται συχνά τέτοια περιστατικά, φυσικά και οι καθηγητές των Αρσακείων – γιατί είναι διαφορετικά σχολεία – λένε μην ανησυχείτε και τα λοιπά. Όμως θέλω να καταθέσω το εξής. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μαθητής στο Αρσάκειο του Ψυχικού που κυκλοφορεί με πεταλούδα. Μαχαίρι.

Οι καθηγητές και οι διευθυντές του σχολείου το γνωρίζουν πολύ καλά και δεν κάνουν τίποτα. Από χθες τα παιδιά του γυμνασίου δεν μιλάνε στους γονείς τους γιατί φοβούνται. Πάνε και απειλούν τα παιδιά ότι μην τολμήσεις και μιλήσεις και μην πεις τι έγινε γιατί θα δεις τι θα πάθεις. Αυτό που συμβαίνει σε όλα τα σχολεία», κατέληξε.

«Δεν μπορούμε να παρέμβουμε»

Την αδυναμία τους να προβούν σε ελέγχους και διάφορες άλλες κινήσεις πάταξης των παραβατικών συμπεριφορών που επιδεικνύουν αρκετοί μαθητές εκφράζουν καθηγητές του «Αρσακείου», επιλέγοντας να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

«Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες ανεπίτρεπτων περιστατικών, αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει εύκολα γόνους μεγαλοοικογενειών των βορείων προαστίων. Αφήστε που κανείς δεν θέλει να αμαυρωθεί το όνομα ενός τόσο γνωστού ιδιωτικού σχολείου, όπως το Αρσάκειο» είναι η γενικότερη επωδός των εκπαιδευτικών.

Συνεδριάζει ο Σύλλογος Διδασκόντων για το περιστατικό με τον 15χρονο

Τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου του Αρσακείου Ψυχικού προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το περιστατικό bullying με θύμα τον 15χρονο μαθητή του σχολείου την περασμένη Παρασκευή.

«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.

Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος.

Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους.

Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών», τονίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων σε ανακοίνωσή του.