Το βλέμμα είναι στραμμένο από χθες στο παλάτι του Μπαλμόραλ στη Σκωτία, εκεί που η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή. Σήμερα, η Daily Mail αποκαλύπτει τα όσα συνέβησαν από την ώρα που οι γιατροί ανακοίνωσαν πως η κατάσταση της υγεία της επιδεινώθηκε.

Σύμφωνα με αυτές τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας έσπευσαν να βρεθούν στο πλευρό της βασίλισσας, ωστόσο πιστεύεται ότι κάποια από αυτά δεν έφτασαν εγκαίρως στο Μπαλμόραλ. Όπως αναφέρει η Daily Mail μόνο τα μεγαλύτερα παιδιά της, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα, που βρίσκονταν ήδη στη Σκωτία την ώρα που η υγεία της βασίλισσας χειροτέρεψε, κατάφεραν να φτάσουν στο βασιλικό κτήμα πριν από το θάνατό της.

Βασίλισσα Ελισάβετ: 70 χρόνια αφοσιωμένη στο καθήκον της

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο Πρίγκιπας Έντουαρντ, η σύζυγός του Σόφι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πέταξαν από το Μπέρκσαϊρ με ιδιωτικό τζετ στο Αμπερντίν με σκοπό να φτάσουν εγκαίρως στο Μπαλμόραλ για να τη δουν. Όπως γίνεται κατανοητό ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα στο κτήμα.

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος επρόκειτο να παρευρεθεί σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση με τη σύζυγό του Μέγκαν στο Λονδίνο χθες το βράδυ, προσπάθησε επίσης να φτάσει εγκαίρως στο Μπαλμόραλ. Αλλά έφτασε στις 8 μ.μ., σχεδόν μιάμιση ώρα αφότου το κοινό ενημερώθηκε για τον θάνατο της Βασίλισσας.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιοι πρόλαβαν να την δουν πριν πεθάνει

Περισσότερες πληροφορίες για το ποιοι βρέθηκαν στο πλευρό της βασίλισας Ελισάβετ πριν πεθάνει δίνει η Daily Mail. Σύμφωνα με αυτές, όλα τα παιδιά της, καθώς και ο εγγονός της πρίγκιπας Γουίλιαμ, έσπευσαν στο Μπαλμόραλ την Πέμπτη, αφού οι γιατροί ανησύχησαν για την υγεία της.

Ο Κάρολος βρισκόταν ήδη στο πλευρό της μητέρας του στο αγαπημένο της σπίτι στα Χάιλαντ, αφού ανώτεροι βοηθοί, φοβούμενοι το χειρότερο, έστειλαν το ελικόπτερο της Βασίλισσας από το Γουίνδσορ στις 6.48 π.μ. για να τον παραλάβουν από το Dumfries House, όπου είχε μείνει τη νύχτα καθώς είχε αρκετές επίσημες υποχρεώσεις. Έφτασε στο Μπαλμόραλ στις 10.27 π.μ.

Η Καμίλα Δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγός του Καρόλου, που πλέον είναι η βασιλική σύζυγός, όπως ζήτησε η Ελισάβετ Β’ νωρίτερα φέτος, βρισκόταν ήδη στο Birkhall, το σκωτσέζικο καταφύγιο του ζευγαριού, και στη συνέχεια τον συνόδευσε στο Μπαλμόραλ.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο για την ταφή της

Γίνεται αντιληπτό ότι η κόρη της βασίλισσας, πριγκίπισσα Άννα, βρισκόταν ήδη με τη μητέρα της καθώς είχε αναλάβει επίσημες υποχρεώσεις στην περιοχή. Το προσωπικό κανόνισε να παραλάβει τζετ τα άλλα παιδιά της Βασίλισσας – τον Πρίγκιπα Εντουαρντ και την σύζυγό του Σόφι, την οποία η Βασίλισσα λάτρευες και της συμπεριφέρεται σαν δεύτερη κόρη, τον Πρίγκιπα Άντριου και να τους μεταφέρει στο Αμπερντίν. Ο εγγονός της, πρίγκιπας Γουίλιαμ, τους συνόδευσε, η σύζυγός του Κέιτ ωστόσο παρέμεινε με τα τρία τους παιδιά, καθώς ξεκίνησαν σχολείο.

Όλοι τους έφτασαν στη Σκωτία στις 4 μ.μ., πέρασαν τις πύλες του Μπαλμόραλ με ένα Range Rover που οδηγούσε ο Γουίλιαμ στις 5.06 μ.μ. και αν και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν επιβεβαιώσει την ώρα του θανάτου, πιστεύεται ότι δεν κατάφεραν να δουν την πολυαγαπημένη τους μητριάρχη πριν πεθάνει.

Κατά σύμπτωση, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, που έχουν αποξενωθεί από τα περισσότερα μέλη της οικογένειας, βρίσκονταν στη Βρετανία και επρόκειτο να βρεθούν σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο, πριν επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Όπως σημειώνει η Daily Mail πάντως, υπήρξε μία σύγχυση όταν ο εκπρόσωπός τους είπε αρχικά ότι τόσο ο Χάρι όσο και η Μέγκαν θα πετούσαν μέχρι το Μπαλμόραλ για να συναντήσουν την οικογένεια, κάτι που προκάλεσε έκπληξη καθώς οι σύζυγοι κανονικά είναι απίθανο να βρίσκονται με στενούς συγγενείς σε μια στιγμή προσωπικής θλίψης. Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ο Χάρι θα ταξίδευε μόνος του και τελικά έφτασε στο σπίτι της γιαγιάς του στις 7.52 μ.μ. Ήταν ακόμα στον αέρα όταν επιβεβαιώθηκε ο θάνατος.

Ο θάνατος της βασίλισσας ανακοινώθηκε τελικά στις 6.32 μ.μ. σε μια σύντομη δήλωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που έγραφε: «Η Βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα. Ο Βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο».

Ελισάβετ: Ο λόγος που δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα ως Βασίλισσα και η μοναδική επίσκεψή της πριν τη Στέψη

Ο γιος της βασίλισσας, Κάρολος, ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, είναι τώρα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει κληρονομήσει τον τίτλο του πατέρα του και τώρα, μαζί με τη σύζυγό του, ονομάζονται Δούκας και Δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέμπριτζ. Ο Γουίλιαμ είναι επίσης τώρα ο «διαδοχος» του βρετανικού θρόνου.

Η στιγμή που το BBC άλλαξε τη ροή του προγράμματός του

Το BBC άλλαξε τη ροή του προγράμματός του περνώντας σε συνεχή ροή ειδήσεων, όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ «βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και οι γιατροί ανησυχούν για την υγεία της».

Το πρόγραμμα του βρετανικού δικτύου διακόπηκε, συγκεκριμένα, στις 12:39 για να μεταδοθεί η ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που έκανε λόγο για ανησυχία των γιατρών για την υγεία της βασίλισσας

Μάλιστα ο παρουσιαστής Huw Edwards είχε φορέσει πού νωρίτερα σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ακολουθώντας τον ενδυματολογικό κώδικα του BBC.