Στους 2 νεκρούς και 10 τραυματίες φτάνει ο τραγικός απολογισμός από επίθεση σε gay bar στο Όσλο της Νορβηγίας, ενόψει του Pride 2022. Τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οπλισμένος άντρας έφτασε έξω από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με πυροβόλο όπλο και άνοιξε πυρ προς όσους στέκονταν εκεί, καθώς και στους κοντινούς δρόμους. 

Η νορβηγική αστυνομία έλαβε πολλαπλές κλήσεις μετά τη 1 το πρωί και κατέφτασε στο σημείο λίγο αργότερα για να συλλάβει τον δράστη.

Άλλα 14 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στη «London Pub», δημοφιλές gay bar σε κεντρικό σημείο της πόλης. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο του δράστη. Ωστόσο, η επίθεση μία μόλις μέρα πριν την παρέλαση Pride της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας ενέργειας υποκινούμενης από ομοφοβικό μίσος.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε το εξής: «Ήμουν έξω από το London Pub όταν συνέβη. Αντιλήφθηκα έναν πυροβολισμό και χτυπήθηκα από θραύσματα γυαλιού. Ακολούθησαν περισσότεροι πυροβολισμοί, οπότε βρήκα καταφύγιο στο εσωτερικό και προσπάθησα να τραβήξω κι άλλα άτομα μαζί μου».

Το gay bar καταδίκασε την επίθεση σε σχετική δημοσίευση στο Facebook ενώ ανέφερε επίσης ότι το προσωπικό του είναι όλοι ασφαλείς. Την ίδια στιγμή, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Δεν ξέρουμε ακόμα τι κρύβεται πίσω από αυτή την τρομερή πράξη, αλλά στους queer ανθρώπους που φοβούνται και θρηνούν, θέλω να πω ότι είμαστε μαζί σας» τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Jonas Gahr Støre, κάνοντας λόγο για μια τρομερή και σοκαριστική επίθεση κατά αθώων ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Γυναικοκτονία – Κουκάκι: Βασανιστικά σκότωσε ο 55χρονος την σύζυγό του, νέες λεπτομέρειες για το έγκλημα

ΗΠΑ: Απόφαση «κόλαφος» – Το Ανώτατο Δικαστήριο καταργεί το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση

Ευλογιά των Πιθήκων: Εξελίσσεται σε «τρομαχτικούς» ρυθμούς – 50 έως τώρα οι μεταλλάξεις της