Ο αριθμός των φερόμενων ως εγκλημάτων πολέμου από την Ρωσία, που βρίσκονται υπό έρευνα, έχει αυξηθεί σε 4.820 σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λέγεται ότι 167 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία μετά από την εισβολή της Ρωσίας.

Η Ρωσία φαίνεται τώρα να εστιάζει σε μια επικείμενη επιθετική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία με στόχο να πάρει τον έλεγχο των περιοχών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, επιβεβαιώνοντας την έκθεση των δυτικών πληροφοριών.

Ορισμένες αποσυρμένες ρωσικές μονάδες έχουν «κατασκηνώσει» σε ορισμένες περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, ενώ βιαιοπραγίες φαίνεται να συνεχίζονται σε κατεχόμενα εδάφη. Η Ρωσία «συνεχίζει να αναζητά τρόπους για να λύσει το πρόβλημα της αναπλήρωσης των μονάδων της με ανθρώπινο δυναμικό» και «έχει εντείνει τις προσπάθειές της με στρατεύσιμους που έχουν απολυθεί από τη στρατιωτική θητεία από το 2012», πρόσθεσαν αξιωματούχοι.

Στη Μαριούπολη, πάνω από 5.000 άμαχοι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης. Ο Vadym Boichenko σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου ενός στο οποίο 50 άνθρωποι κάηκαν μέχρι θανάτου. Ακόμα, το 90% της υποδομής της πόλης έχει καταστραφεί λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών.

Ο ρωσικός στρατός έχει πολιορκήσει την πόλη-λιμάνι, διακόπτοντας την πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό, ενώ ρίχνει συνεχίζει του βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, ζήτησε από το ΝΑΤΟ περισσότερα όπλα για να ενισχύσουν την πολεμική δύναμη της Ουκρανίας , συμπεριλαμβανομένων πολεμικών αεροσκαφών, βαρέων συστημάτων αεράμυνας, πυραύλων και τεθωρακισμένων οχημάτων. Οι ΗΠΑ έστειλαν τελευταία νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μιλώντας στην έδρα του ΝΑΤΟ, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα καθίσουν αργότερα, ο Kuleba. είπε ότι υπάρχουν τρία θέματα στην ατζέντα του όταν συνομιλεί με τους συμμάχους και πραγματοποιεί διμερείς συναντήσεις. Αυτά είναι: «Όπλα, όπλα και όπλα».

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ επιθετικών και αμυντικών όπλων. Όλα τα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των τανκς και των γρήγορων αεροσκαφών, είναι βέβαια αποδεκτά.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

ΗΠΑ: Θα επιβληθούν κυρώσεις στις 2 ενήλικες κόρες του Putin

Νότια Κινεζική Θάλασσα: Το επόμενο «ψυχροπολεμικό» spot; – Η επένδυση της Αυστραλίας σε νέους πυραύλους

Ρωσική Πρεσβεία: Απειλεί με αντίποινα την Ελλάδα για την απέλαση των 12 διπλωματών