Σοροί αμάχων βρέθηκαν στους δρόμους μιας ουκρανικής πόλης βορειοδυτικά του Κιέβου μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, όπως μαρτυρούν σοκαριστικές εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Γαλλικό Πρακτορείο. Η Μόσχα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην ανατολική Ουκρανία, κυρίως στην περιοχή Ντονμπάς, και μακριά από τις περιοχές γύρω από το Κίεβο, όπου οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετώπισαν ουκρανική αντίσταση.

Κάποιοι νεκροί βρίσκονται μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο, άλλοι στραμμένοι προς τα πάνω με το στόμα ανοιχτό. «Τρεις από αυτούς είναι μπλεγμένοι στα ποδήλατα τους μετά την τελευταία τους βόλτα, ενώ άλλοι, έχουν πέσει δίπλα σε χτυπημένα αυτοκίνητα», σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που έφτασαν στην πόλη Μπούσα, αφού είχε αποκλειστεί για σχεδόν ένα μήνα.

Ένα πτώμα φαίνεται με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του με ένα λευκό πανί. Ο δήμαρχος της Μπούσα, Anatoliy Fedoruk, είπε ότι οι νεκροί πολίτες είχαν δεχτεί απάνθρωπη μεταχείριση από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Τα πτώματα των εκτελεσθέντων εξακολουθούν να πλαισιώνουν την οδό Γιαμπλούσκα στην Μπούχα. Τα χέρια τους είναι δεμένα πίσω από την πλάτη τους, πυροβολήθηκαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι διέπραξαν εδώ» είπε στο Reuters.

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mykhailo Podolyak, είπε ότι τα πτώματα των ανδρών που βρέθηκαν με δεμένα χέρια, «πυροβολήθηκαν από Ρώσους στρατιώτες», σε tweet το Σάββατο.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε το Σάββατο ότι η περιοχή του Κιέβου «απελευθερώθηκε» από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι επιθέσεις, όμως, συνεχίζονται.

Ένα ρωσικό χτύπημα έπληξε τη νότια πόλη-λιμάνι της Οδησσού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Επιχειρησιακού Επιτελείου της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Serhii Bratchuk. Ακόμα, μια αποθήκη καυσίμων στην Οδησσό κάηκε, σύμφωνα με ομάδα του CNN που βρίσκεται στο σημείο, με έναν μάρτυρα να λέει ότι άκουσαν έξι εκρήξεις στην αποθήκη πριν την ανατολή του ηλίου.

«Η Οδησσός δέχτηκε επίθεση από αέρος. Μερικοί από τους πυραύλους καταρρίφθηκαν από το σύστημα αεράμυνας μας. Σε ορισμένες περιοχές έχει ξεσπάσει πυρκαγιά», δημοσίευσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Οδησσού στον επίσημο λογαριασμό του στο Telegram.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Amazon: Νίκη για τους εργαζόμενους της – Το πρώτο συνδικάτο είναι γεγονός

Οι επικριτές του Κρεμλίνου που «δηλητηριάστηκαν» από τη Ρωσία – Η «βουλγαρική ομπρέλα» και το θανατηφόρο τσάι

Στην αντεπίθεση οι πράκτορες της Δύσης – Δεν επιτρέπουν στον Putin να γράψει εκείνος την ιστορία του πολέμου