Τα πρώτα 24ωρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το νησί Φιδονήσι έγινε γνωστό για την αντίσταση των Ουκρανών στρατιωτών, αρνούμενοι να παραδοθούν στις ρωσικές δυνάμεις. To άντε γ…@@ ήταν η απάντηση που δόθηκε στον ασύρματο, κάνοντας το γύρο του διαδικτύου. Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις που ακούστηκαν στο νησί, που βομβαρδίστηκε, καθώς οι στρατιώτες αρνήθηκαν να παραδοθούν.

Βέβαια, ενδέχεται οι Ουκρανοί στρατιώτες να μην έχουν πεθάνει, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κρατικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας.

Εισβολή στην Ουκρανία: Αντέχει για 5η μέρα το Κίεβο – Ξεκίνησαν οι κρίσιμες συνομιλίες για διαπραγμάτευση

Πάντως, το Φιδονήσι συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον πόλεμο αφού την πράξη των Ουκρανών στρατιωτών μιμήθηκαν κάποιοι Γεωργιανοί ναυτικοί. Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο που έγινε εξίσου viral, ένας Γεωργιανός αναπληρωτής καπετάνιος λέει σε ρωσικό πλοίο που ζητούσε ανεφοδιασμό:

«Αρνούμαστε να προμηθεύσουμε το πλοίο σας. Ρωσικό πλοίο, άντε γ@@@ου!», λέει ο αναπληρωτής καπετάνιος, επαναλαμβάνοντας τα τελευταία λόγια των Ουκρανών στο Φιδονήσι. «Γ@@@νοι καταληψίες» λέει ο συνάδελφός του. «Τι θα συμβεί αν μας τελειώσουν τα καύσιμα;», λέει το ρωσικό πλοίο. «Χρησιμοποιήστε τα κουπιά σας», αποκρίνεται ξανά ο Γεωργιανός.