Update έχουμε στην υπόθεση της αγνοούμενης ρωσίδας ρεπόρτερ, Oksana Baulina. Τα νέα είναι δυσοίωνα, καθώς η δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρή στο Κίεβο, λόγω των βομβαρδισμών που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα στην ουκρανική πρωτεύουσα. H 43χρονη έκανε ρεπορτάζ από την πρώτη γραμμή των εξελίξεων σε Λβιβ και Κίεβο για λογαριασμό του μέσου The Insider, το οποίο και ανακοίνωσε τον θάνατό της.

*Κεντρική φωτογραφία: Στιγμιότυπο από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο (Getty Images) και φωτογραφία της Oksana Baulina (The Insider).

Νεκρή η Oksana Baulina – Άλλη μία δημοσιογράφος θύμα των βομβαρδισμών

«Έχασε την ζωή της ενώ κατέγραφε τις καταστροφές στην περιοχή Podil» συμπληρώνει το The Insider στην ανακοίνωσή του. Επιπλέον, εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους της καθώς και την εκτίμησή τους προς το πρόσωπό της.

Η Baulina έχει εργαστεί προηγουμένως στο αντι-καθεστωτικό ρώσικο οργανισμό του Alexei Navalny, επικριτή των πολιτικών του Πούτιν. Η ίδια είχε φύγει από την Ρωσία από τον περασμένο χρόνο, καθώς το μέσο που εργαζόταν θεωρήθηκε απειλητικό για το καθεστώς και κηρύχθηκε παράνομο, με αποτέλεσμα όλοι οι εργαζόμενοί του να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την χώρα.

Μαζί της, έχασε τη ζωή του και άλλο ένα μέλος της αποστολής ενώ άλλα δύο άτομα από το συνεργείο είναι σοβαρά τραυματισμένα από τους βομβαρδισμούς.

7 δημοσιογράφοι έχουν χάσει την ζωή τους στον ένα μήνα της ρωσικής εισβολής

Η Baulina αποτελεί την 7η δημοσιογράφο που χάνει την ζωή της στα πεδία των μαχών της ρωσικής εισβολής, από όσο έχει γίνει γνωστό. Πρώτος ήταν ο Ουκρανός ρεπόρτερ Shakirov Dilerbek Shukurovych ο οποίος έχασε την ζωή του στις 26 Φεβρουαρίου, μόλις 2 μέρες αφότου ξεκίνησε η εισβολή. Άλλα γνωστά θύματα που ασκούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας είναι ο Yevhenii Sakun, καμεραμάν για το Channel LIVE της ουκρανικής κρατικής τηλεόρασης ο οποίος μάλιστα μετέδιδε υλικό και για λογαριασμό του ισπανικού πρακτορείου EFE. Έχασε την ζωή του όταν βομβαρδίστηκε ο πύργος ελέγχου της ουκρανικής τηλεόρασης.

Ακόμη, ο ερευνητής δημοσιογράφος Viktor Dudar σκοτώθηκε στην πρώτη γραμμή των μαχών ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς στρατιώτες κοντά στην πόλη Mykolaiv. Δύο εβδομάδες αργότερα, πυροβόλησαν τον αμερικανό ρεπόρτερ Brent Renaud ενώ κατέγραφε στην πόλη Irpin, λίγο έξω από το Κίεβο.

Τέλος, δύο μέλη της αποστολής του Fox News στην Ουκρανία, ο καμεραμάν Pierre Zakrzewski και η ρεπόρτερ Oleksandra Kuvshinova επίσης έχασαν την ζωή τους όταν το βαν στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από πυρά στο Κίεβο.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

ΝΑΤΟ, G7 και Ε.Ε. ετοιμάζουν νέες σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία – «Τώρα θα φανεί ποιος μας στηρίζει», λέει ο Zelenksy

Το πράσινο T-shirt του Zelensky: Ένα σύμβολο του ουκρανικού αγώνα

«Ετοιμαστείτε για κόλαση»: Τεράστια επισιτιστική κρίση λόγω του πολέμου