Την στιγμή που το βρετανικό συνεργείο του Sky News δέχεται πυρά από ρωσικό πυροβολικό ενώ προσπαθούσε να διασχίσει μια γέφυρα στην πόλη Τσερνίχιβ, κατέγραψε η κάμερα. Η 59χρονη Άλεξ Κρόφορντ, ειδική ανταποκρίτρια, και η ομάδα της φαίνονται στο βίντεο να προσπαθούν να καλυφθούν, ενώ ακούγονται κραυγές και ο ήχος των βροντών που προκαλούνταν από τους βομβαρδισμούς.

«Σταματήστε, είμαστε απλά δημοσιογράφοι!», ακούγονται να φωνάζουν άτομα από το ειδησεογραφικό συνεργείο, ενώ έπεφταν σφαίρες στο όχημά τους και τα τζάμια θρυμματίζονταν. Στην συνέχεια, το ειδησεογραφικό συνεργείο λαμβάνει την εντολή να «πέσει κάτω» στο έδαφος, με την Κρόφορντ να προσπαθεί να ολοκληρώσει την καταγραφή της επίθεσης. Προτρέπει τους συναδέλφους της να ηρεμήσουν, καθώς ένας από τους αυτούς αναφέρει ότι οι βομβαρδισμοί είναι περίπου 100 μέτρα μακριά.

Αφού περιγράφει τα όσα αντιμετωπίζουν, ακούγονται οι φωνές ενός πολίτη που προειδοποιεί για περαιτέρω επερχόμενα πυρά, αναγκάζοντας την ομάδα του Sky News να οπισθοχωρήσει και να φύγει.

Αναπολώντας το περιστατικό στο Sky News, η Κρόφορντ γράφει: «Ξαφνικά, μια ομοβροντία ρουκετών έπεσε βροχή στην περιοχή στέλνοντας τους πάντες στο έδαφος. Τότε ακολούθησε τρελός πανικός καθώς δεκάδες οχήματα γύρισαν βιαστικά και προσπάθησαν να περάσουν μέσα από τα δέντρα και να επιστρέψουν στο ανοιχτό πεδίο».

«Οι Ρώσοι είχαν ήδη χτυπήσει την πεζογέφυρα, αλλά καθώς οι πολίτες και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης απομακρύνονταν με ταχύτητα, τα πλήγματα τους ακολουθούσαν. Ο ρωσικός στρατός δεν αρκέστηκε στο να καταστρέψει τη μοναδική οδό διαφυγής από την πολιορκημένη πόλη, αλλά ήθελε να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς και σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν».

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο επικεφαλής εξωτερικός ανταποκριτής του Sky News, Στούαρτ Ράμσεϊ και ο εικονολήπτης Ρίτσι Μόκλερ χτυπήθηκαν από σφαίρες, όταν το αυτοκίνητο που τους μετέφερε προς το Κίεβο έπεσε σε ενέδρα Ρώσων πρακτόρων.

Photo: Tik Tok

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ρωσία: «Δικαιούμαστε να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα» – Τι υποστηρίζει ο Dmitry Medvedev

Zelensky: «Έχουμε επιφέρει ισχυρά πλήγματα στη Ρωσία» – Ολοκληρώθηκε το «πρώτο στάδιο» του ρωσικού σχεδίου

ΗΠΑ και Ε.Ε υπογράφουν συμφωνία για υγροποιημένο φυσικό αέριο – Πόσο μειώσει την «εξάρτηση» από την Ρωσία