Δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ουκρανικών Τρένων. Η τελευταία αναφορά για τον απολογισμό σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Πάβλο Κιριλένκο μιλά για 50 νεκρούς, οι 5 εκ των οποίων παιδιά ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 100.

Η αύξηση του αριθμού των νεκρών, οι οποίοι νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως φτάνουν τους 339, οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί από τους τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ο σταθμός τρένου βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία και χρησιμοποιειται εκτενώς για μετακίνηση αμάχων. Συνήθως από εκεί διαφεύγουν πρόσφυγες για να γλιτώσουν από επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων.

Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τον κυβερνήτη του Ντονέτσκ της Ουκρανίας, Πάβλο Κιριλένκο, ανέφερε ότι χιλιάδες άμαχοι βρίσκονταν στο σταθμό προσπαθώντας να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές της Ουκρανίας. «Ρώσοι φασίστες χτύπησαν τον σιδηροδρομικό σταθμό Κραματόρσκ με πύραυλο Iskander» αναφέρει ο Κιριλένκο στο Telegram, αν και οι Ρώσοι μιλούν για πυραύλους τύπου Tochka.

Πρόκειται για την δεύτερη σε σειρά επίθεση που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς. Χτες έλαβε χώρα η πρώτη αεροπορική επίθεση σε τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται για μια νέα μεγαλύτερη επίθεση στην ρωσόφωνη περιοχή του Ντονμπάς ώστε να πάρουν περισσότερα εδάφη στην κατοχή τους.

Η απαντηση της Ρωσίας: «Οι πύραυλοι είναι στην πραγματικότητα Ουκρανικοί»

Ωστόσο, η Μόσχα μιλάει για πυραύλους που ήταν στην πραγματικότητα ουκρανικοί ενώ κατηγορεί την Ουκρανία για παραπληροφόρηση.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο πύραυλος ήταν σοβιετικού τύπου Tochka, ο οποίος χρησιμοποιείται μόνο από τον ουκρανικό στρατό και παρόμοιος με εκείνον που έπληξε το κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους, ανέφερε το RIA.

Λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε επίσης την εμπλοκή του ρωσικού στρατού στο χτύπημα στο Κραματόρσκ υποστηρίζοντας ότι είναι ουκρανική προβοκάτσια. Εξάλλου, δεν έχουν προφανείς λόγους οι Ρώσοι να πλήξουν την περιοχή του Ντονμπάς, όπου υπάρχει ρωσόφωνος και ρωσικά προσκείμενος πληθυσμός.

«Δεν είχαμε προγραμματισμένες επιθέσεις για την Παρασκευή» επιμένει ο Πεσκόφ.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Emmanuel Macron: Πώς ο Putin περιόρισε το όραμα του Γάλλου προέδρου

Σφακιανάκης για Πάτρα: Βρέθηκε η προέλευση της κεταμίνης – Από άτομο «υπεράνω υποψίας»

Ρωσική Πρεσβεία: Απειλεί με αντίποινα την Ελλάδα για την απέλαση των 12 διπλωματών