Στην αρχή του πολέμου, ένα ζευγάρι στην Ουκρανία παντρεύτηκε νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία και στη συνέχεια κράτησε τα όπλα, για όταν οι ρωσικές δυνάμεις θα χτυπούσαν. Στον ένα μήνα ρώσικης εισβολής, έχουμε διαβάσει διάφορες συγκινητικές ιστορίες. Ακόμα μία, ήρθε να προστεθεί.

Ο λόγος για τους Nastya Gracheva και Anton Sokolov, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν λίγο μετά τον γάμο τoυς, στο Χάρκοβο, ανάμεσα στα ερείπια ενός συγκροτήματος καταστημάτων και γραφείων. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα στην Ουκρανία και αυτή που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι όσοι δεν έφυγαν για άλλες πιο ασφαλείς πόλεις.

Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, η Nastya και ο Anton ήταν γιατροί, αλλά αργότερα έγιναν εθελοντές, παρέχοντας δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη. Νωρίτερα σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χαρκόβου δήλωσε ότι το ρωσικό πυροβολικό και τα άρματα μάχης εξαπέλυσαν πάνω από 20 επιθέσεις στην πόλη και τα περίχωρά της τις τελευταίες 24 ώρες.

Πάντως το χαρμόσυνο γεγονός έδωσε μια νότα αισιοδοξίας για όσους ακόμα παλεύουν να κρατήσουν το Χάρκοβο όρθιο, μία πόλη που έχει βομβαρδιστεί πολλάκις. Είναι και ένα μήνυμα, πως οι άνθρωποι εκεί συνεχίζουν να ζουν και ίσως να ονειρεύονται.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ουκρανία: Κτηνωδία στη Μπούτσα από τους Ρώσους – Ομαδικός τάφος 410 νεκρών που θύμιζε Άουσβιτς

Ουκρανία: Πώς κάλυψαν τα διεθνή Μέσα τις θηριωδίες της Ρωσίας στην Μπούτσα – «Οι τελευταίες φρικαλεότητες του Putin»

Με πληροφορίες από Daily Mail