Ο πάπας Φραγκίσκος για ακόμα μια φορά πάει κόντρα στο πρωτόκολλο. Αποφάσισε να επισκεφθεί ένα δισκοπωλείο στη Ρώμη κι όπως ήταν αναμενόμενο έγινε viral. Το δισκοπωλείο «StereoSound» βρίσκεται στο κέντρο της Ρώμης, κοντά στην πλατεία όπου βρίσκεται το Πάνθεον.

Θέλησε να βρεθεί με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, με τους οποίους ήταν φίλος πριν εκλεγεί πάπας, όταν ερχόταν για λίγες εβδομάδες στη Ρώμη, από την Αργεντινή. Επισκεπτόταν το κατάστημά τους για να αγοράσει δίσκους και CD κλασικής μουσικής όταν βρισκόταν στη Ρώμη για εκκλησιαστικές τελετές και έμενε σε μια κοντινή κατοικία.

Τους είχε πει ότι θα πήγαινε και πάλι να τους δει και τελικά βρήκε την ευκαιρία να τηρήσει την υπόσχεσή του παρά τα αυξημένα καθήκοντά του. Έμεινε μέσα στο κατάστημα δώδεκα λεπτά και γύρισε στο Βατικανό. Το ζευγάρι του έκανε δώρο έναν δίσκο κλασσικής μουσικής, τον οποίο κρατούσε κατά την επιστροφή του. Είναι γνωστό ότι στον πάπα αρέσει ο Μπετόβεν, ο Μότσαρτ και ο Μπαχ, ακόμα και η μουσική τάνγκο από την πατρίδα του την Αργεντινή.

Η επίσκεψη θα παρέμενε ιδιωτική, αλλά ο Javier Martinez-Brocal, ρεπόρτερ του τηλεοπτικού πρακτορείου ειδήσεων Rome Reports, βρέθηκε στην περιοχή τυχαία, την τράβηξε με το τηλέφωνό του και τη δημοσίευσε στο Twitter.

Ο Πάπας είναι γνωστός ότι είναι απρόβλεπτος και ζει πιο απλά από τους προκατόχους του, κουβαλώντας τον δικό του χαρτοφύλακα και κάνοντας από μόνος του τηλεφωνήματα. Το 2015, δύο χρόνια μετά την εκλογή του, πήγε σε έναν οπτικό στο κέντρο της Ρώμης για να αλλάξει τα γυαλιά του.