Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από την Παρασκευή (14/7) ο 45χρονος Αλβανός ο οποίος πυροβόλησε τον 50χρονο συμπατριώτη του το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή Ανάληψη και συγκεκριμένα στην οδό Σόλωνος.

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα voria.gr, ο 45χρονος ο οποίος κατά πληροφορίες είναι σεσημασμένος, παραδόθηκε συνοδεία του δικηγόρου του, Θανάση Αλεξόπουλου. Όπως τονίζουν οι Θεσσαλονικείς, ο άνδρας φαίνεται να υποστήριξε πως είχε μαλώσει άλλες δύο φορές με το θύμα, που ήταν, μάλιστα, και φίλος του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος του καβγά ήταν δανεικά χρήματα.

Ο δολοφόνος και το χρονικό

Μια βόλτα για φιλική κουβέντα και διευθέτηση κάποιων οικονομικών διαφορών. Αυτό τουλάχιστον προέκυπτε από την παρουσία δύο ανδρών αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι βρέθηκαν στην ανατολική Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανάληψης, απλώς για να συζητήσουν.

Ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν και, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, τα φαινόμενα απατούν. Κι αυτό διότι ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι, κατά πληροφορίες, γνώριμος των Αρχών, σεσημασμένος και βεβαίως οπλοφορούσε. Όταν λοιπόν η κουβέντα ξέφυγε από το φιλικό πλαίσιο, έβγαλε πιστόλι και σκότωσε το συνομιλητή του.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης στην οδό Σόλωνος. Οι δύο άνδρες, ένας 50χρονος Αλβανός και ένας 45χρονος συμπατριώτης του, αποφάσισαν να φύγουν από το καφέ των… διαπραγματεύσεων, αλλά όχι σε καλό κλίμα. Οι δύο άνδρες έδειξαν να δυσανασχετούν ο ένας από τις απαιτήσεις του άλλου. Καθένας μπήκε σε διαφορετικό αυτοκίνητο και προχώρησαν προς την οδό Σόλωνος.

Στον αριθμό 51, ο άνδρας που έγινε αργότερα θύμα έκανε στάση για να βάλει βενζίνη. Παράλληλα στο δρόμο, έξω από το βενζινάδικο, σταμάτησε ο μετέπειτα δράστης μαζί με τη σύντροφό του.

Ο τελευταίος φέρεται να είπε κάτι που εξόργισε το θύμα. Ο 50χρονος Αλβανός βγήκε έξαλλος από το αυτοκίνητό του, έβγαλε κάτι που έμοιαζε με ζώνη και προσπάθησε να χτυπήσει το συνομιλητή του.

Τότε ήταν που ο δράστης έβγαλε πιστόλι και από τη θέση του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο σημάδεψε από το πίσω τζάμι και πυροβόλησε το μαινόμενο συμπατριώτη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβόλησε δύο φορές. Το θύμα έπεσε στο έδαφος και ο δράστης έφυγε άρον άρον από εκεί.

Τόσο το ΕΚΑΒ όσο και η αστυνομία έφτασαν στο σημείο, ωστόσο δεν κατάφεραν ούτε να κρατήσουν το θύμα στη ζωή, ούτε όμως να εντοπίσουν άμεσα το δράστη. Στην οδό Σόλωνος κατέφθασε και κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που άρχισε σιγά σιγά να σχηματίζει το παζλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές, κάτι που όμως δεν φαίνεται να ισχύει για το θύτη, αλλά και για τη σύντροφό του, που έχουν ταλαιπωρήσει την αστυνομία ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί σήμα στις πύλες εξόδου της χώρας, προκειμένου να μην επιτραπεί η έξοδος των συγκεκριμένων προσώπων, όπως και του οχήματος που χρησιμοποίησε ο δράστης την ώρα του εγκλήματος.

https://twitter.com/kakajason50/status/1679454934012420099?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1679454934012420099%7Ctwgr%5E8f8dd0097a17aaf4a60bc15c07c65acbaebfbc97%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F1392501%2Fthessaloniki-ta-stoiheia-pou-diathetei-i-elas-gia-ton-dolofono-tou-50hronou%2F