Η παράδοση του Ribas και η παράδοση… ταχύτητας στην παραλιακή, επιμένει στα χρόνια, αποτελώντας πρόβλημα για τους διερχόμενους και την ΕΛ.ΑΣ.

Ο θεσμός της παραλιακής, καλά κρατεί από την δεκαετία του ’80, προκαλώντας έως σήμερα πονοκέφαλο στην αστυνομία, την εποχή μάλιστα που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδραματίζουν και σε αυτόν τον τομέα ξεχωριστό ρόλο, μια και αναδημοσιεύονται διαρκώς στιγμιότυπα και αποσπάσματα από τα κατορθώματα των θαμώνων.

@dimakwsss Κυριολεκτικά όμως #viral #foryoupage #fypシ #rimpas #limanakia #police #policegreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Lyrics for songs 🎶🖤🥀

Δεν είναι μόνο η ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας και της Βουλιαγμένης, δεδομένου ότι τα Λιμανάκια ήταν ανέκαθεν σημείο συνάντησης για κόντρες, αλλά το σύνολο των σημείων των παραλιακών οδών που γίνονται επικίνδυνες για διερχόμενα αυτοκίνητα και δίκυκλα αλλά και πεζούς.

Ενδεικτικά σημειώνεται πως την Τετάρτη, η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε 64 συλλήψεις και 42 κατασχέσεις από πειραγμένες μηχανές κι αυτοκίνητα.

Το τοπίο της συχνά «άγριας» πραγματικότητας που επικρατεί και στην Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου συνθέτουν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε καθημερινή βάση, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα.

Η Βάρκιζα έχει την τιμητική της και όπως λέει κι ο δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είναι μια κατάσταση που τη ζούμε 30-35 χρόνια, όχι μόνο εκεί, αλλά και στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Είναι επικίνδυνοι οι αυτοσχέδιοι αγώνες. Έχουμε ατυχήματα και θανάτους. Η ΕΛΑΣ είναι εκεί σχεδόν κάθε βράδυ, όμως οι νεαροί που ασχολούνται μ’ αυτή την ιστορία, στήνουν τα ιδιότυπα ραντεβού από τα social media και σε ένα τέταρτο μαζεύονται μέχρι και 500 άτομα.

Συνολικά διενεργήθηκαν 231 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.