Την παράταση της κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, αποφάσισε το δικαστήριο, στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση για την απόπειρα δολοφονίας και εν τέλει δολοφονία της  πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται αναμενόμενη, από τη στιγμή που το κατηγορητήριο προβλέπει ποινή ισόβιας καθείρξεως σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης. Ταυτόχρονα θυμίζουμε πως τρέχει και ολοκληρώνεται το δεύτερο εξάμηνο προσωρινής κράτησης, ενώ το νόμιμο όριο είναι δεν ξεπερνά τους 18 μήνες προφυλάκισης.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η 34χρονη έχει κριθεί προφυλακιστέα με την κατηγορία του θανάτου των έτερων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της νεογέννητης Ίριδας.

Η γραμμή Κούγια

Πριν την ανακοίνωση της απόφασης, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, παρότρυνε τους δικαστές να απορρίψουν την εισαγγελική πρόταση:

«Κανείς δεν είδε την κατηγορούμενη να δίνει κεταμίνη, ούτε υπάρχει απόδειξη ότι την προμηθεύτηκε κάπως, υπάρχει μόνο μια τοξικολογική εξέταση που δείχνει κεταμίνη. Στην, δε, απόπειρα για την οποία κατηγορείται δεν εντοπίστηκε ποτέ κεταμίνη στο παιδί», ανέφερε ο κ. Κούγιας ο οποίος περιγράφει τις αντιφάσεις των στοιχείων της δικογραφίας, ενώ υπογραμμίζει πως η εντολέας του δεν είναι ύποπτη φυγής: «Η κατηγορούμενη αν αφεθεί ελεύθερη, έχει γνωστή κατοικία, θα μείνει με τη μητέρα της στην Αλισσό. Είναι ένα χωριουδάκι με λίγους κατοίκους για όσους γνωρίζουν. Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από τη χώρα, ούτε τέλεσης άλλων αδικημάτων, αφού ποτέ δεν προκάλεσε κακό σε άλλους, ούτε επέδειξε παραβατική συμπεριφορά».

Κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα των δικαστών, ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως η κατηγορούμενη έχει βιώσει πράγματα πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα: «… αυτή η γυναίκα δεν έχει μαντήλι να κλάψει, γιατί να σκοτώσει τα παιδιά της;» προσθέτοντας ότι «είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα. Έχουν λυγίσει και οι πιο σκληροί εγκληματίες με αυτά που έχει περάσει».

Ο κ. Κούγιας «χρωμάτισε» την αγόρευσή του κάνοντας αναφορά στη μητέρα του γνωστού αθλητή Μίλτου Τεντόγλου: «Το δικαστικό συμβούλιο είπε πως την ένοιαζε να γίνει διάσημη και πως είναι τόσο ψυχικά άρρωστη που δεν την ένοιαξε αν θα σκοτώσει τα παιδιά της. Με την ίδια λογική γιατί η μητέρα του Τεντόγλου και του κάθε παιδιού να σκοτώσει τα παιδιά της; Η υπόθεση είναι μοναδική παγκοσμίως. Δεν έχουμε δει γυναίκα που δεν έχει μαλώσει ποτέ στη ζωή της να γίνει δολοφόνος» είπε μεταξύ άλλων.