Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχολίασε την Παρασκευή (24/02) την τιμή της λαγάνας, μιας και πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα (27/02).

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε για την τιμή της λαγάνας: «Πριν από λίγο, στη Λάρισα, συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Ομορπονδίας των Αρτοποιών. Δήλωσε επισήμως ότι όλα όσα λέγονται για αύξηση της παραδοσιακής λαγάνας στα 4,5€ είναι ψέματα και ότι η λαγάνα θα κυμαίνεται από 2,80€-3,30€. Οτιδήποτε παραπάνω δεν δικαιολογείται. 2,80-3,30€».

 

Τι περιλαμβάνει το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Υπενθυμίζεται ότι η λαγάνα δεν συμπεριλαμβάνεται στο «Καλάθι της Σαρακοστής», το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται από την Τετάρτη (22/02) και περιλαμβάνει χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) και κατεψυγμένα θαλασσινά (2 τουλάχιστον προϊόντα).

Μάλιστα, κάρτα με τις τιμές των σαρακοστιανών από όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ έδωσε στη δημοσιότητα, την Πέμπτη (23/02), το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Έτσι, ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Φτιάξαμε μία κάρτα όπου έχουμε συνολικά συγκεντρώσει όλες τις τιμές των σαρακοστιανών από όλες τις αλυσίδες. Έτσι θα δείτε που σας συμφέρει να πάτε αλλά και θα παρακολουθούμε τις τιμές τους ανά εβδομάδα. Χθες, σε ρεπορτάζ παρουσιάστηκαν εξωπραγματικές τιμές που δεν ισχύουν».

Έρχεται και το «Καλάθι της ψαραγοράς»

Μετά το «καλάθι της Σαρακοστής» ετοιμάζεται και το λεγόμενο «Καλάθι της ψαραγοράς» αφού όπως αποκάλυψε το MEGA, την Τρίτη (21/02),  οι ιχθυοπώλες ετοιμάζουν τις δικές τους προσφορές.

«Θα περιέχει κάποια προϊόντα που θα μπορούμε και εμείς να διαθέσουμε σε ανταγωνιστικές τιμές και ο καταναλωτής να ψωνίσει πολύ φθηνά», δήλωσε ο πρόεδρος ιχθυοπωλών Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα, ενώ ήδη οριστικοποιούνται οι τελικές λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου «καλαθιού», την έναρξη αλλά και τη διάρκειά του. Δεν αποκλείεται να διατηρηθεί στη Βαρβάκειο καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής. Βέβαια, οι ιχθυοπώλες διαβεβαιώνουν ότι θα προσπαθήσουν να συγκρατήσουν και τις τιμές εκτός καλαθιού, που ήδη έχουν ξεφύγει.

Επισημαίνεται πως η ιχθυαγορά της Βαρβακείου θα παραμείνει ανοιχτή και την Κυριακή (26/02), από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ θα ανοίξει πάλι τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας (27/02) για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές.