Ένα νέο περιστατικό ένοπλης βίας σημειώθηκε στη Γαλλία, με το Παρίσι να αναστατώνεται από τους πυροβολισμούς που στόχευσε άγνωστος προς το πλήθος, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρεις ανθρώπους και να τραυματίσει μερικούς ακόμα. Το συμβάν έγινε κοντά στο πολιτιστικό κέντρο Κούρδων στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το BFM TV.

Ένας αξιωματούχος του Παρισίου επιβεβαίωσε το περιστατικό, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής Emmanuel Gregoire έγραψε στο Twitter ότι «Μια ένοπλη επίθεση συνέβη. Ευχαριστούμε τις δυνάμεις ασφαλείας για την άμεση δράση τους. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και όσους ήταν μάρτυρες σε αυτό το δράμα».

Σύμφωνα με το Reuters και την αστυνομία του Παρισίου, οι πυροβολισμοί ήταν 7 ή 8 και έγιναν στην Rue d’Enghien, κοντά στο σταθμό μετρό Chateau D’ Eau και στον Gare d’ Est, στο 10ο διαμέρισμα της πρωτεύουσας, με την γύρω περιοχή να έχει προς το παρόν αποκλειστεί. «Έχουμε κλειδωθεί σπίτια μας, είμαστε πανικόβλητοι», είπε κάτοικος της περιοχής στο AFP. Στην περιοχή υπάρχει ένα πολιτιστικό κέντρο Κούρδων και ένα κομμωτήριο.

Υπαίτιος για τα πυρά είναι ένας 69χρονος ο οποίος έχει συλληφθεί, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του. Στο παρελθόν του όμως έχει ακόμα μια επίθεση και δη πρόσφατη, αφού το 2021 είχε συλληφθεί για επίθεση με μαχαίρι σε μετανάστες και πριν λίγους μήνες είχε αφεθεί ελεύθερος. Εκτός από τους τρεις νεκρούς, οι αναφορές μιλούν για δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση και για δύο ακόμα σοβαρά τραυματίες.