Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα όρια του εθνικού δρυμού, εξαιτίας των ριπών του ανέμου, δίνουν μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, στην Πάρνηθα οι χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο, που παρά την ύφεση παραμένει επικίνδυνο.

Η απουσία πτητικών μέσων από τη μάχη με τις φλόγες, λόγω της νύχτας, καθιστούσε απαραίτητη την επιφυλακή για αναζωπυρώσεις.

Ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς δεν βρισκόταν πλέον σε δύσβατο σημείο και έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν τη δυνατότητα για πιο γρήγορη και αποτελεσματική επέμβαση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, είπε στην ΕΡΤ ότι η νέα αναζωπύρωση, λίγο μετά τις 22:00, δεν ενέπνεε ανησυχία και ότι υπάρχει «συγκρατημένη αισιοδοξία». Σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και τις πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, οι φλόγες δεν έπληξαν τον «πυρήνα» του εθνικού δρυμού.

Στο σημείο επιχειρούσαν 226 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα -συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων από τη Γαλλία– ενώ μέχρι και τη δύση του ηλίου επιχείρησαν 12 αεροσκάφη και 14 ελικόπτερα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών που θα συνεχίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με τη χρήση εκσκαφτικών μηχανημάτων θα συνεχιστεί η προληπτική διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, σε συνέχεια αυτών που υπήρχαν ήδη από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.