Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τον ιατροδικαστή, Γρηγόρη Λέων, να αποκλείει τα φυσικά αίτια ως αιτία και στα δύο πρώτα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής- είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα. Η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου», σημείωσε ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι αρχές αναζητούν στο κινητό τις απαντήσεις για το που βρήκε την κεταμίνη, ενώ στο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούσε η 33χρονη.

Κάνουν φύλλο και φτερό τις επαφές και τα social media της, ανασύρουν ακόμα και σβησμένα αρχεία, ενώ εστιάζουν και στο ιστορικό των αναζητήσεων της προκειμένου να εντοπίσουν αφορές φαρμάκων από καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

9 φορές χορηγήθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Η τοξική ουσία αν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα, προκαλεί ανακοπή. Στην Τζωρτζίνα δόθηκε σε εννέα φορές και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, μέχρι τελικά να της κόψει το νήμα της ζωής. Η προμήθεια, σύμφωνα με εκτιμήσεις, έγινε ένα χρόνο πριν, λίγο μετά τον θάνατο της Ίριδας και τον χωρισμό της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Το βάρος πάντως της ιατροδικαστικής διερεύνησης πέφτει τώρα στο να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί στα άλλα δύο παιδιά. Ήδη η επιτροπή Καρακούκη που επανεξετάζει τα ευρήματα από τη νεκροψία- νεκροτομή της Μαλένας έχει προχωρήσει την έρευνά της και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να την παραδώσει στις αστυνομικές αρχές.

Οι γιατροί στο Ρίο την είχαν υποψιαστεί

Το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διατηρούσε απόσταση από την Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, προβλημάτισε τους γιατρούς στο Ρίο. Σύμφωνα με την πρόεδρς Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, «έβλεπαν μια μάνα που είχε χάσει δυο παιδιά και δεν υπήρχε αντίστοιχη συμπεριφορά. Υπήρχε συναισθηματική απόσταση από το παιδί. Ουσιαστικά δεν έδειχνε το συναισθηματικό φορτίο που θα έπρεπε να έχει κάποιος με αυτές τις απώλειες».

Αυτό που ήταν εντυπωσιακό και εκεί υπήρξε μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικό για τους γιατρούς ήταν το εξής. Οι γιατροί περνούσαν και την έβλεπαν τακτικά. «Μισή ώρα πριν είχε εξετάσει το παιδί ο γιατρός και ήταν μια χαρά. Ο θάλαμος του παιδιού με το γραφείο των γιατρών ήταν σε απόσταση βολής. Μισή ώρα αργότερα η μητέρα χτύπησε πολύ ήπια την πόρτα και είπε ότι κάτι συμβαίνει με τον μηχάνημα. Όταν πήγαν να δουν το παιδί είχε ήδη φύγει. Του έκαναν ανάνηψη, κατάφεραν να το επαναφέρουν, όμως έμεινε τετραπληγικό».

Γιατί δεν έχει ομολογήσει ακόμα;

Μιλώντας στο iefimerida Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ανέφεραν πως «είχε την ελπίδα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι μπορεί να την γλιτώσει. Νόμιζε ότι ίσως μπλοφάρουμε».

Αν και οι Αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών δεν πήραν επίσημη κατάθεση από την 33χρονο φερόμενη δράστιδα, η διαδικασία προβλέπει να καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών, είχαν μια ανεπίσημα κουβέντα μαζί της κατά την διάρκεια της οποίας ουσιαστικά γνωστοποίησε και την γραμμή που θα ακολουθήσει.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με ποια ιδιότητα έχω έρθει;
Αστυνομικός: Ύστερα από το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος σου για τον θάνατο της κόρης σου.
Η 33χρονη φερόμενη δράστις, έδειξε να εκπλήσσεται και τότε ο Αστυνομικός συνέχισε:
Αστυνομικός: Είναι κάτι που θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Εγώ ψέματα για τον θάνατο της κόρης μου, δεν μπορώ να πω.
Όσον αφορά την άρνηση της να ομολογήσει, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημείωσαν ότι: «Έπρεπε να πάρει αποφάσεις για την ζωή της. Ή να το αρνηθεί ή να έβρισκε κάποιον τρόπο να δικαιολογήσει την πράξη της. Δεν είχε τι να πει».

Χωρίς την ομολογία της ερωτηματικό παραμένει και ως προς το κίνητρο της.
Πάντως αν και η δικογραφία είναι «δεμένη», υπάρχουν ερωτήματα που παραμένουν, σχετικά με το εάν είχε αποκαλύψει σε κάποιον την αποτρόπαια πράξη που φέρεται να έχει κάνει, ή αν είχε κάποια βοήθεια προκειμένου να αποκτήσει την κεταμίνη που φέρεται να χορήγησε στο ίδιο της το παιδί σκοτώνοντάς το.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Πάτρα: Τα στοιχεία της δικογραφίας που «προδίδουν» την Πισπιρίγκου – Η «προφητική» της ατάκα πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα

Τι σημαίνει η οπισθοχώρηση με επιθέσεις της Ρωσίας και γιατί οι Ρώσοι στρατιώτες δείχνουν πια ανυπακοή

Valeria Shashenok: Σκότωσαν τον αδερφό της TikToker που έγινε διάσημη από τα βίντεό της στην Ουκρανία