Περιεχόμενα
Συνεχίζουν να είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, με την έρευνα να φέρνει στο φως συνεχώς νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σε μια νέα εξέλιξη, αναμένεται να κατατεθούν έγγραφα από γιατρούς που δείχνουν ότι χορηγούνταν στο παιδί ουσίες, εκτός της κεταμίνης, που προκαλούσαν πτώση των επιπέδων του οξυγόνου στον οργανισμό του.
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν έγγραφα γιατρών από την Πάτρα, προτού δοθεί η πληροφορία για την κεταμίνη στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», που απέδιδαν τα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα σε υποξυγοναιμία, πιθανώς από αναισθητικά φάρμακα. Θα υπάρξουν καταθέσεις στην 18η ανακρίτρια, όπου θα αναφέρουν ότι η Τζωρτζίνα εμφάνιζε ακόμη ένα ύποπτο σύμπτωμα, ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που οδηγεί σε πιθανή χορήγηση αναισθητικής ουσίας.
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια το τάμπλετ
Την ίδια, το τάμπλετ μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να «δώσει» απαντήσεις στην έρευνα. Η 18η ανακρίτρια, μετά την επίσημη επιβεβαίωση που έδωσε την Παρασκευή ο πατέρας του παιδιού ότι η μητέρα τοποθέτησε στο φέρετρο το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, διέταξε το άμεσο άνοιγμα του τάφου για να αφαιρεθεί το αντικείμενο και να διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας.
Το γεγονός πως θάφτηκε η μικρή Τζωρτζίνα με το τάμπλετ της, κίνησε τις υποψίες των αρχών και από την έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι Αρχές θα εξετάσουν αν προκύπτουν περαιτέρω στοιχεία για τη διαδρομή της κεταμίνης ή άλλων ουσιών που οδήγησαν στο θάνατο την 9χρονη Τζωρτζίνα. «Μάλλον σχετίζεται με τον τρόπο τέλεσης του φερόμενου εγκλήματος το οποίο αν προχωρήσει σε κατηγορία θα πρέπει να αποδειχτεί ακριβώς όχι απλά με φήμες αλλά με αποδείξεις ότι ένα άνθρωπος μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το «όπλο» σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο» δήλωσε η εγκληματολόγος Μαρία Αλβανού στην ΕΡΤ.
Ρούλα Πισπιρίγκου: 15 χρόνια φυλάκισης αν ομολογήσει
Ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Mega, επισήμανε πως σοβαρά στοιχεία είναι τα ιατροδικαστικά, σημειώνοντας πως η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μετά την εύρεση της κεταμίνης, εξηγώντας πως η έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ενοχή.
Στην περίπτωση μίας ομολογίας και ειλικρινής μεταμέλειας από την πλευρά της κατηγορουμένης μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, το οποίο έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο, καθώς η ποινή φτάνει τα 15 χρόνια, από τα 25 που αντιστοιχούν στα ισόβια. Ο δικηγόρος σημείωσε πως μετά την τελευταία απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου τα ελαφρυντικά σε τόσο σοβαρά αδικήματα δύσκολα θα αναγνωρίζονται από τα δικαστήρια γιατί ο Άρειος Πάγος έβαλε μία παράμετρο που λέει ότι η ποινή θα πρέπει να είναι ανάλογη της προσβολής που κάνεις στα έννομα αγαθά του ανθρώπου.
Ο δικηγόρος τόνισε, επίσης, πως θα ήταν καλό να εξεταστεί από έναν ψυχίατρο, καθώς μπορεί να προκύψουν και άλλα στοιχεία και συμπλήρωσε πως εάν αποδειχθεί πως η ενέργεια της κατηγορουμένης είναι απόρροια μιας οργανικής ή συνειδησιακής διαταραχής, τότε έχει το ακαταλόγιστο και δεν καταλογίζεται η πράξη.
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:
Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη: «Αν την είχα υποπτευθεί, θα την είχα σκοτώσει»
Μπούτσα: Tο πτώμα με το κόκκινο μανικιούρ – Η ιστορία της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στα χαλάσματα