Η 18η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας έδωσε εντολή να ανοιχτεί ο τάφος της για να ανασυρθεί το tablet, το οποίο πιθανόν έχει στοιχεία. Η δικαστική λειτουργός διέταξε το άνοιγμα του τάφου μετά την επίσημη επιβεβαίωση που έδωσε χθες ο πατέρας του παιδιού ότι η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, Ρούλα Πισπιρίγκου, τοποθέτησε μέσα το tablet.

Το tablet θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί. Αξιωματικός της ΕΛΑΣ διευκρίνισε ότι οι αναζητήσεις της μητέρας στο διαδίκτυο θα δώσουν απαντήσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι αναζητήσεις της στο διαδίκτυο μπορούν να απαντήσουν πού βρήκε και προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη την ουσία κεταμίνη, όπως διευκρινίζει ο αξιωματικός με εξειδίκευση στην αξιολόγηση αποδεικτικών στοιχείων εγκλημάτων.

«Τα επιστημονικά δεδομένα είναι αυτά που θα κρίνουν, τελικά, την υπόθεση. Οι καταθέσεις μαρτύρων κάποιες φορές “αλλάζουν” με την πάροδο του χρόνου. Αυτά που μένουν, όμως, αναλλοίωτα στο χρόνο είναι τα επιστημονικά δεδομένα. Τα ψηφιακά μέσα “μίλησαν”, μεταξύ άλλων, και στην υπόθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα» όπως είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως «Από τις αναζητήσεις της δράστιδας στο διαδίκτυο φάνηκε ότι έψαχνε πως θα μπορούσε να προμηθευτεί το βιτριόλι».

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση του θανάτου της συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση του εντατικολόγου και διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη. Στο νοσοκομείο είχε μεταφερθεί η 9χρονη Τζωρτζίνα μετά το πρώτο επεισόδιο που υπέστη στο Καραμανδάνειο πέρυσι τον Απρίλιο, αλλά και τον περασμένο Ιανουάριο όταν παρουσίασε 9 αιφνίδια επεισόδια, προτού μεταφερθεί στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης είναι αυτός που προσκόμισε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών τα βίντεο με την κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας, που βρισκόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου επί 4 μήνες. «Μας είπε ο κ. Ηλιάδης ότι υπάρχει μια συσκευή απινιδωτή-βηματοδότη, την οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει στο σώμα της Τζωρτζίνας ο γιατρός (…) του Ωνασείου» είχε αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην απολογία της στην ανακρίτρια.

Στην ερώτηση «αν αυτή τη συσκευή ο κ. Ηλιάδης είπε ότι πρέπει να την τοποθετήσετε υποχρεωτικά ή απλά σας τη συνέστησε;» η κατηγορούμενη είχε απαντήσει: «Ο κ. Ηλιάδης αρχικά επέμενε, μας το συνέστησε και εμείς ως γονείς το δεχτήκαμε γιατί όταν ένας γιατρός λέει σε έναν γονιό ότι μπορεί να κάνει κάτι για να θωρακιστεί το παιδί του θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη ενέργεια.»

Καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν ως μάρτυρες, σύμφωνα με το protothema.gr, γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και κατέληξε το 9χρονο κορίτσι.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Συμμαθητής του Μάνου Δασκαλάκη τον αποκαλεί «μυθομανή και επιδειξιομανή» – «Είναι ύποπτη η στάση του»

Ουκρανία: Πάνω από 5.000 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη – Η Ρωσία συνεχίζει τις επιστρατεύσεις

Drone καταγράφει τα καρέ του πολέμου – Ουκρανικό τανκ μόνο του εναντίον ρωσικής φάλαγγας